Trollbäcken, Tyresö

Svalvägen 7

Såld
  • 7 rum
  • 169 + 91 kvm
  • Villa

Villa med det där lilla extra, måste upplevas på plats!

Välkomna till Svalvägen 7 och detta mycket rymliga, gedigna och hem i välbevarat originalskick i två plan beläget på trevlig adress i hjärtat av familjära Trollbäcken.
En härlig familjevilla, ägd av samma familj från byggnadsåret 1964. Huset har ett utmärkt lugnt läge på en, till stora delar plan fin tomt med plats för spring och lek och med närhet till allt som gör det enkelt att få ihop vardagen som förskolor, skola, kommunikationer med direktbussar till Gullmarsplan och city samt Tyresö centrum med diverse affärer och restauranger.

- Generösa sociala ytor både i entréplan och nedre plan
- Läckert allrum med stora fönsterpartier, öppen spis och öppet till nock
- Väl omhändertagen fastighet
- Bergvärme
- Garage
- Trevlig plan tomt i två etage med baksidan i soligt sydvästläge
- Utmärkt läge med skolor, förskolor, natur, bussar samt idrott på korta avstånd.
- Närhet till allt man kan önska och endast 25 min från Stockholm city.

Infart med plats för 2 bilar och ett garage därtill. Stenläggning som fortsätter fram till entré under tak.

Själva huset har flertalet fina originaldetaljer bevarade som måste upplevas på plats.
Du kliver in i rymlig hall som sedan leder in till detta plans samtliga rum. Läcker detalj här är takfönstren som bidrar med härligt ljusinsläpp till hallen. Vardagsrummet är något alldeles extra med sina enorma fönsterpartier, ljusinsläpp från tre väderstreck, de stora ytorna och takhöjden som bidrar med rymd till rummet. Centralt placerad är den öppna spisen. Det generösa vardagsrummet ger plats för både en matgrupp för ett större middagssällskap samt en soffgrupp/tv-hörna och ytterligare möblemang och hela den här delen inbjuder verkligen till socialt umgänge.
Köket, i anslutning, är av äldre modell och har plats för matbord framför fönster. Här finns en utgång till den härliga inbjudande baksidan i västläge och den stenlagda altanen som även erbjuder skugga under tak. (delvis under tak). Allt ligger i en trivsam insynsskyddad miljö, en härlig plats för familjen och vänner att vistas på.
Vidare finns ett ett badrum som är beläget i den privata delen av våningsplanet där även tre av husets fyra sovrum är belägna. De tre sovrummen är av god storlek varav det största med egen klädkammare och altandörr ut till tomt. Badrummet på entréplanet är rejält rymligt och inrett med badkar, handfat, bidé, toalett och en sminkhörna.

Källarplanet erbjuder enorma ytor med rymlig tvättstuga, duschrum med bastu i anslutning, flertalet förråd för utmärkt förvaring, matkällare, toalett, gillestuga och sovrum med egen toalett och duschrum samt egen utgång. Planets alla ytor i kombination med egen utgång möjliggör en uthyrnings- eller verksamhetsdel för egenföretagaren.

OMRÅDET
Trollbäcken har mycket att erbjuda med dess ljuvliga läge med närhet till allt som en familj kan önska. Här finns Drevviken som erbjuder fina badplatser såsom omtyckta Kumlabadet och Hästhagsbadet. Sjön erbjuder något för varje årstid: bada och paddla kanot under sommarmånaderna eller åk skridskor på den plogade banan under de kallare vintermånaderna. För den som gillar att fiska finns det flera trevliga ställen där både abborre, gädda och gös kan nappa. Närområdet har många härliga små smultronställen, exempelvis det lummiga caféet Norrby Trädgård, eller Kumla Herrgård där du kan äta lunch eller ha fest i dess anrika lokaler. En annan familjefavorit är Fornuddsparken med tillhörande lekplats, bollplan och utegym.
På 10-15 minuters promenadavstånd ligger Trollbäckens centrum med bl.a matbutiker, florist, café, flertalet restauranger, vårdcentral, apotek samt populära Köttboden och Bageriet.

På kort promenadavstånd går direktbussar in till både Gullmarsplan och Stockholms Central. Förskolor och skolor från förskoleklass till årskurs 9 finns i närområdet.

Tyresö är känt för att vara en naturnära kommun och gör dig inte besviken. Här finns en perfekt balans mellan naturen och lugnet samtidigt som Stockholms puls bara är en kort bussfärd bort.

VÄLKOMMEN HEM

Mer om mäklarna