Rickarum, Tollarp

Rickarums byväg 129

Såld
  • 5 rum
  • 196 + 43 kvm
  • Villa

Lantligt och vackert i Rickarums gamla skola!

Söker du det lantliga lugnet samtidigt som du vill ha närhet till grannar och bekvämligheter? Då hälsar vi dig varmt välkommen till Rickarums Byväg 129 och denna charmiga villa från så långt bak i tiden som 1880-talet. I bostaden har byns skola under tidigt 1900-tal huserat och minnena sitter kvar i väggarna. Här bor man i ett rejält hus med 5 rum och kök där stora delar av huset renoverats genom åren men det ges också möjlighet för nästa ägare att sätta sin egen prägel. Köket är från 2018 och den lantliga stilen gör att det smälter in fint i huset. Stora, rymliga rum ger gott om plats för både vänner och familj. Uterummet är isolerat och ger en extra yta att umgås på och förlänger sommarsäsongen.

Utvändigt njuter man av fina vyer över öppna åkrar och i den mysiga, lummiga och lättskötta trädgården växer det både äppelträd och diverse blomster. Det finns ett garage och förråd med massor av förvaringsytor och en vedbod att fylla inför vinterns mysiga brasor.

I Rickarum bor man på landet men i en väldigt aktiv och trevlig by. Här finns bland annat förskola och skola för årskurs 0-5, scoutverksamhet, bensinmack och busshållplats. Den idylliska lanthandeln ligger precis intill bostaden och är en väldigt trevlig butik att handla närproducerat och fina råvaror i. Här bor man naturnära och med väldigt fina omgivningar, endast 6 km bort ligger Bosarpasjön där man med fördel tar ett dopp en varm sommardag eller en runda minigolf på deras populära bana. Endast 1,5 mil bort finns pendlingsmöjligheter, då tåget stannar i Sösdala.

Varmt välkomna att boka in er till visning via mäklarens hemsida!

Följ oss gärna på Instagram på @Skandiamaklarna_kristianstad. Där får ni full uppdatering på både aktuella och framtida förmedlingar.

Mer om mäklarna