Karlsbyn, Sundborn

Karlsbyn 82

Såld
  • 4 rum
  • 139 + 6 kvm
  • Villa

Charmigt hus med stor tomt i idylliska Karlsbyn, Sundborn

Denna fastighet förbereds för försäljning.

Välkommen till Karlsbyn 82, ett idylliskt hem beläget i natursköna Karlsbyheden, Sundborn. Detta charmiga hus från omkring 1860, som flyttades till sin nuvarande plats på 1870-talet, erbjuder en perfekt kombination av historia och modern bekvämlighet. Med fyra rum och kök, fördelade på 139 kvadratmeter, har det allt du behöver för ett trivsamt boende.

På bottenvåningen möts du av en trevlig farstu, som är en påbyggnad och välkomnar dig in i hemmet. Det ljusa och luftiga vardagsrummet erbjuder en fantastisk utsikt över en stor grön äng och en mysig kamin som skapar en varm atmosfär.
Köket, utrustat med en gammal spis som bevarar husets charm och ger en hemtrevlig känsla, är perfekt för dig som älskar att laga mat i en traditionell miljö. Här finns även ett bekvämt sovrum med garderober och ett praktiskt badrum utrustat med dusch och tvättmaskin.

Övervåningen rymmer två mysiga sovrum som ger plats för hela familjen eller gäster.

Tomten är en idyll i sig med flera unika inslag. Ett charmigt härbre kan användas som förråd eller gäststuga. Ett förrådsmagasin med ved ingår i köpet, och den gamla jordkällaren erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter för mat och dryck, med perfekt temperatur året runt.

Karlsbyn är beläget i den pittoreska Karlsbyheden, känd för sin vackra natur och rogivande miljö. Här kan du njuta av lugnet och de gröna omgivningarna.
I närheten ligger Hedkarlssjön med badplats, utedass samt omklädningsrum.
Fastigheten ligger i ett område rikt på svamp- och bärmarker, och Sundborns-leden, en populär vandringsled, finns i närheten. Ett levande lantbruk med mjölkproduktion och potatisförsäljning ligger endast 500 meter bort, liksom keramiker.

I området finns även ett aktivt Folkets Hus med en mindre träningslokal, en isplan, en utomhusträningsyta samt belysta skidspår för vinteraktiviteter. Busshållplatsen ligger mycket nära fastigheten. Lågstadieskolan ligger i Danholn och nås enkelt med den ordinarie bussen mot Falun. Mellanstadieskolan ligger i Sundbornsbyn och kan nås genom ett bussbyte i Kårtäkt.
Högstadieskolan ligger i Svärdsjö och är tillgänglig med bussen mot Enviken. Goda kommunikationer finns till både Svärdsjö och Falu centrum.

Fastigheten har genomgått omfattande renoveringar och tillbyggnader under de senaste tio åren, med fokus på byggnadsvård och bevarande av husets äldre charm. Inspirerade av Gysinge byggnadsvård och Hälsingegårdar har medvetna kvalitetsval av byggmaterial och byggmetoder, samt kunnigt yrkesfolk, bidragit till ett mycket gott resultat.

Detta är ett unikt tillfälle att förvärva ett hus som erbjuder både charm och funktionalitet, med en fantastisk omgivning.
Säljare söker köpare som förstår värdet av äldre byggmetoder och uppskatter dessa omsorgsfulla val.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Välkommen hem!

Varm välkommen att anmäla dig ditt intresse.

Mer om mäklarna