Hägersten, Stockholm

Nybodaringen 115

Såld
  • 4 rum
  • 116 + 38 kvm
  • Radhus

Unikt hus med friköpt tomt, beläget i ett barnvänligt område! Totalyta om 154 kvm & parkeringsplats.

Sällan till salu! Varmt välkomna till ett mycket eftertraktat hus med friköpt tomt och ett läge som är perfekt för barnfamiljen! Huset ligger uppe på Nybodahöjden som är känt för sitt lugna men stadsnära läge, med god gemenskap bland grannarna.

Huset har flera genomtänkta och påkostade detaljer samt modern inredning, samtidigt som original från byggnadsåret fortfarande gör sig påmind. Bostadsytan är fördelad på två våningsplan där varje kvadratmeter är mycket väldisponerad. Väl inne i huset möts man av en generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från två håll, vilket skapar en känsla av extra rymd och luftighet. På entréplanet ryms primärt de sociala ytorna med utgång till den mysiga och ombonade uteplatsen, som i sin tur vetter ut mot områdets lummiga allmänning. Här finns stora gräs- och lekytor för barn och familjer där man kan ha trevliga tillställningar med både familj och grannar. Uteplatsens läge bidrar till många timmars sol och det går därför att avnjuta både luncher och middagar i solskenet. Den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum knyter ihop rummen på ett mycket trevligt sätt och skapar ett perfekt samspel mellan varandra. På övre plan ryms idag tre stora sovrum, med två generösa fönster i samtliga rum. Det finns också ett allrum med möjlighet att använda som ett vardagsrum/lekrum men det går även dela av utrymmet till ett extra sovrum. Utöver detta inrymmer huset två helkaklade badrum och flera förvaringslösningar.

Förutom en trivsam planlösning och lugnt läge har man fördelen att ingå i två samfälligheter som gör det smidigt och kostnadseffektivt för de boende i området. Nuvarande säljare har låga omkostnader och en trygghet i att man är sex hushåll som delar på en del av underhållsansvaret på byggnaden. Varje hushåll avsätter till en underhållsfond som ska täcka hela/delar av reparationsarbeten som ligger med i den gemensamma underhållsplanen. Här hjälps man åt och eftersträvar ett samarbete som gynnar alla i radhuslängan.

Mellan åren 1939 och 1967 användes huset som barnhem och som på senare tid gjorts om till bostäder. Barnhemmet bestod av ett antal intilliggande samt friliggande hus, som idag används som bostäder. I övrigt byggdes området till bomässan 1998 och har en unik atmosfär och fri från genomfartstrafik. I området är det lugnt och familjärt medan man har närhet till både restauranger, butiker och vatten. Här har man också gångavstånd till tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och flera busslinjer.

Här får ni den perfekta kombinationen av lugnet i bostaden och pulsen en kort promenad bort. Passa på innan det är för sent!

Mer om mäklarna