Spånga Nälsta, Spånga

Kälvestavägen 47A

REDO™
  • 7 rum
  • 196 + 66 kvm
  • Villa
Utgångspris 9 395 000 kr

ARKITEKTRITAD SOLBADANDE FAMILJEVILLA MED MÖJLIGHET TILL 7 SOVRUM OCH UTHYRNINGSDEL!

MÖJLIGHET TILL FÖRHANDSVISNING FINNS, KONTAKTA MÄKLAREN FÖR MER INFORMATION.

Söker du något alldeles extra? Har du stort umgängesliv och söker representativa sammanhängande sällskapsytor? Vill du ha en lättskött och solbadande tomt om drygt 900 kvadratmeter? På Kälvestavägen 47A uppfördes år 1964 denna fantastiska villa, ritad av arkitekt John Eliasson.
Arkitekten: John Eliasson utbildades 1925 till byggnadsarkitekt. Fram till 1937 var han anställd hos bland annat den världskända Gunnar Asplund som bland annat ritade Stockholms Stadsbibliotek. Från 1937 bedrev Eliasson egen arkitektverksamhet. Han projekterade bland mycket annat arbetsförmedlingens hus och Bjurslättsskolan i Göteborg samt denna mycket unika familjevilla i Spånga.

Den spatiösa familjebostaden är fördelad på 4 halvplan och har en boarea om hela 196 kvm samt biarea om 66 kvm. Här finns även ett rymligt garage med plats för en bil och mycket förvaring! Pampigt koppartak hälsar välkommen hem. Bostadens spännande arkitektur kommer att uppskattas av livsnjutaren med höga krav på sitt boende!

DET REPRESENTATIVA ENTRÉPLANET. Redan då ni kliver över entrédörrens tröskel så möts ni av bevarade originaldetaljer i bland annat den vackra stenen på golven. På planet finner ni hemmets första sovrum, med gott om plats för säng och skrivbord. Planet erbjuder även mycket generösa sällskapsytor i sammanhängande lösning. Matsal och vardagsrum i L-lösning, här finns gott om plats för många till bords och stort soffmöblemang. Vardagsrumsdelens stora fönsterpartier och sluttande tak skapar fantastisk rymd där delar av takhöjden är drygt 4 meter. Intill den stora, värmande spisen slår man sig gärna ned med familj och vänner. Intill den öppna spisen leder altandörren er ut på tomtens stensatta uteplats och plana gräsytor. Intill matsalsdelen finns det fina köket med många bevarade originaldetaljer och goda arbetsytor. På planet finns även en ytterligare entré via köksingången, på denna plats och i den inre hallen finns flertal goda förvaringsmöjligheter i garderober och på hyllplan. Praktisk gäst-wc finns i anslutning till den inre hallen.

ETT HALVPLAN NER: YTOR FÖR SOFFHÄNG OCH MÖJLIGHETEN ATT LÅTA BYGGA EN UTHYRNINGSDEL.
Tack vare den separata groventrén finns möjligheten att dela av detta våningsplan till en uthyrningsdel, se alternativ planlösning för exempel. Nuvarande planlösning bjuder på en mysig gillestuga, perfekt för soffhänget eller när barnen har övernattande vänner på besök. På detta plan finns även en gäst-WC, tvättstuga med tvättnedkast från badrummet på ett av de övre våningsplanen, pannrummet med bergvärmepumpen och matkällaren som rymmer mycket! Utöver allt detta finns även bastun med duschutrymme precis intill samt ett rum med praktiska arbetsytor, inklusive kyl och frys.

ETT HALVPLAN UPP: ETT LJUST ALLRUM, SOVRUM OCH DUSCHRUM.
Trapphuset leder er upp till de privata familjeplanen. I originalplanlösningen fanns hela 4 sovrum på detta plan samt ett trevligt allrum (se alternativ planlösning för förslag). Idag finns ett rymligt sovrum, ett praktiskt hemmakontor samt ett väl tilltaget allrum. Den ljusa allrummet med fönster i tre väderstreck har gott om plats för möblering av soffa och mer därtill, härifrån finns även utgång till balkong i strålande solläge.

YTTERLIGARE ETT HALVPLAN UPP, MED MYCKET RYMLIGT MASTER BEDROOM OCH GODA FÖRVARINGSMÖJLIGHETER.
Högst upp i huset finner ni ett mycket generöst master bedroom, som även skulle passa som ett allrum. På planet finns även en rymlig klädkammare samt ytterligare förvaringsutrymme.

- ÖVRIGT. Vackert anlagd och lättskött trädgårdstomt om 924 kvm, i fantastiskt solläge! Bostaden har ett bekvämt nära-det-mesta-läge, inom några minuters promenadavstånd nås områdets populära förskolor och skolor, stora gröna ängar för lek och bus, lekpark, områdets populära Parkourpark och Nälstabadet. Det är endast någon minuts promenad till närmaste busshållplats, önskar man promenera till Vällingby Centrum respektive Spånga Torg så tar promenaden ca 15-20 minuter. Här är det lätt att föredra att åka kommunalt till arbetet då Spånga Torg är en svårslagen knutpunkt för kommunikationer i alla väderstreck, från Vällingby Centrum trafikerar T-banans gröna linje. På Spånga torg samt i Vällingby Centrum finns även ett rikt utbud av butiker, matbutiker, populära delikatessbutiker, konditorier, gym, vårdcentral, apotek och annat som behövs i vardagen. Välkommen till Kälvestavägen 47A!

STOCKHOLM VIGSELN 4:
- Lummig och lättskött trädgårdstomt om 924 kvm, som badar i sol!
- Tomten är inramad av uppvuxna häckpartier.
- Under sommartid är tomten, med sin stensatta uteplats och flera andra möjliga uteplatser på plana gräsytor, villans fantastiska extrarum! Den stensatta uteplatsen, nås via altandörr från vardagsrummet: här njuter ni av sommarens alla måltider.
- Soldyrkaren hittar lätt sin favoritplats i trädgårdens lummiga grönska, på öppen gräsmatta.
- Trädgårdens goda: sommarpajen fylls med egna björnbär.
- I huset finns ett 1-bilsgarage om ca 30 kvm, en dröm för den bil-/mc-/moppe- och cykel-intresserade!
- Det finns även en mycket generös asfalterad uppställningsplats för åtminstone 5 bilar framför garaget.

LITE OM NÄROMRÅDET/SKOLOR:
- I närområdet finns gott om lekplatser för de mindre barnen. Där vägen övergår i generösa gräsytor ligger en populär liten lekplats som är en självklar samlingsplats för barnen i grannhusen, på kort promenadavstånd ligger även populära Starboparken, ett självklart val för leksugna barn i alla åldrar.
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Just i närheten finns stora gräsplaner samt fotbollsplan, härliga ytor för mindre och större barn med spring i benen.
- Sommartid är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål, gångpromenad ca 5 minuter.
- På kort promenadavstånd ligger även Gläntans IP.
- Förskola finns ett flertal i närområdet.
- I Vinstaskolan, Nälstaskolan och Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6, därefter fortsätter man i Vinstagårdsskolan, Spånga Grundskola eller Vällingbyskolan från årskurs 7 till och med årskurs 9.
- Kunskapsskolan, med årskurs 6-9, ligger i Solhem.
- I Vällingby Centrum finns det mesta att önska i form av butiksutbud, restauranger, torgförsäljning sommartid, konditori och biosalonger.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, puben Caledonian Inn, flera restauranger, torgets prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.

KOMMUNIKATIONER:
Buss 118 - med busshållplats på Västergöksvägen (promenadavstånd någon minut) trafikerar sträckan: Vällingby (med T-banans gröna linje) - Hallonbergen, via Spånga Station och Rissne Centrum (med T-banans blå linje).
Buss 179 - med busshållplats på Västergöksvägen (promenadavstånd några minuter) trafikerar sträckan: Vällingby (med T-banans gröna linje) - Sollentuna Station, via Spånga Station och Kista.
Spånga Torg (restid med buss ca 7-8 minuter/promenadavstånd ca 15-20 min) - här finns pendeltågsstation som tar dig till Odenplan på 10 minuter/till Stockholms Central på 14 minuter samt ett flertal anslutningsbussar.
Vällingby Centrum med T-bana samt ett flertal anslutningsbussar.

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR I NÄROMRÅDET:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet. På Klövjestigen ligger populära Pyssling-förskolan Järneken.
- I Nälstaskolan, som ligger med ett avstånd om cirka 600 meter, går barnen från förskoleklass till och med årskurs 6.
- I Vällingbyskolan går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Solhemsskolan/Spånga grundskola går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Raoul Wallenbergs skola går barnen från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Spånga gymnasium.
- Blackebergs gymnasium.

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

  • Planlösning Entréplan & Nedre Plan
    Planlösning Entréplan & Nedre Plan
  • Alternativ Planlösning Entréplan & Nedre Plan
    Alternativ Planlösning Entréplan & Nedre Plan

Spånga Nälsta, Spånga

Kälvestavägen 47A

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.