Välkommen in! Vackert granitgolv med underliggande värme Solbadande trädäck, delvis under skyddande tak och eldriven markis Väl tilltagen familjevilla med sällskapsytor bortom det vanliga!

Flysta, Spånga

Lekgränd 3

REDO™ Besiktigad Försäkrad
  • 8 rum
  • 165 + 88 kvm
  • Villa

FANTASTISKA RUM FÖR MINGEL OCH KALAS! BERGVÄRME + SOLPANELER + LADDNINGBART BATTERI!

Välkommen till en riktigt rymlig familjevilla som genomgripande har renoverats sedan nuvarande ägare flyttade in år 1999, såsom bostadens andra ägare sedan byggåret 1962!
Har ni sökt länge efter drömbostaden och har en välfylld önskelista? Här kan det mesta prickas av!
På mysiga adressen Lekgränd 3 finns bland annat:
- fem väl tilltagna sovrum, av vilka fyra sovrum finns på övre våningsplan,
- ett riktigt rymligt kök med matplats för stor familj,
- eldstad i det solbadande vardagsrummet med väl tilltagen matsalsdel,
- två kaklade badrum båda med både bad och dusch samt tre separata wc med tvättställ,
- ett väl tilltaget trädäck för relax och uppskattade måltider i trädgårdsmiljö,
- ett fint växthus och flertalet pallkragar för odling av egna kryddor och grönsaker,
- det efterlängtade fristående garaget med laddare för laddningsbar bil,
- bergvärmepump från 2021 + solpaneler + laddningsbart batteri från 2022/2023, ger mycket låga driftkostnader!
Den mysiga trädgårdsmiljön är favoritplatsen för den odlingsintresserade och för de grönskande månadernas sällskapsliv!

ENTRÉPLAN.
Den möblerbara hallen hälsar familj och vänner välkommen hem, här finns en platsbyggd garderob som gömmer ytterkläder och skor i dold lösning.
Bostadens väl tilltagna kök har ritats och formats av matlagningsintresserad familj! Här finns gott om förvaringsskåp och lådor, många meter vackra arbetsbänkar av klassisk Carrara-marmor samt yta för matbordet som ger plats för både familj och vänner!
Vägg i vägg med köket finns entréplanets solbadande sällskapsrum i det generösa vardagsrummet med matsalsdel. Sällskapsrummet är en fantastisk plats för familj med stort umgänge! Via stora fönster skiner solens strålar, fönstren har vackra vyer mot trädgårdens grönska, vyer som förändras med årstidsväxlingarna! I rummet finns även en centralt placerad eldstad med gjutjärnskamin som ger myskänsla och skön värme då det eldas under vintermånaderna. Rummets glasade altandörr ger access till det generösa trädäcket, med några trappsteg nås tomtens mjuka gräsmatta. På våningsplanet finns också en gäst-wc, med exklusiva vackra materialval.

DET PRIVATA SOVRUMSPLANET EN TRAPPA UPP.
Den soliga möblerbara hallen har fönster i såväl söder- som i västerläge, önskar man ett hemmakontor i närheten av sovrummen där familjens yngsta sover så är placeringen i hallen perfekt.
På planet finns dessutom hela fyra rymliga sovrum, samtliga rum har inbyggd klädförvaring och tre har access till balkong. Master Bedroom har en väl inredd walk-in-closet samt access till badrummet som stod klart efter renovering 2024!
Planets nyrenoverade badrum har både dusch och barnfamiljens efterlängtade badkar. Separat wc finns.

DET FINA BOSTADSPLANET EN TRAPPA NER, MED FANTASTISKA MÖJLIGHETER ATT SKAPA EN ATTRAKTIV UTHYRNINGSLÄGENHET. SEPARAT INGÅNG FRÅN TOMTEN FINNS.
Det generösa planet har ett stort allrum med öppen spis, allrummets placering vägg i vägg med SPA-rummet bör göra det lätt att installera ett pentry = vilket gör del av källarplanet till en fullt ut fungerande uthyrningsdel i bostaden.
På planet finns även ett väl tilltaget sovrum, en matkällare/blivande vinkällare samt SPA-rum med varm källa, en exklusiv bastu, dusch samt tvättstuga och bergvärmepump installerad i diskret lösning.

DET FRISTÅENDE GARAGET.
Det efterlängtade garaget står högt på mångas önskelista, garaget kommer att älskas av familjens mc-, moppe- eller cykelintresserade medlemmar! Framför och bredvid garaget finns asfalterade ytor för parkering av två bilar. Laddstation för laddningsbar bil finns monterad.

LITE MER OM FASTIGHETEN STOCKHOLM BENEDICTUS 23:
- Den uppvuxna och skyddade tomten är ett lättillgängligt paradis för familjens små med spring i benen! På tomtens plana gräsytor finns plats för den efterlängtade studsmattan och kanske gungställningen?
- På den lättskötta tomten om 760 kvm, njuter man av sommarmånadernas vackra grönska, ljuvliga dofter och naturligtvis blomning!
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att odla och förädla, redan nu finns mycket både gott och vackert att njuta av.
- I flertalet odlingslådor skördar nuvarande ägare mycket gott att lägga på sommarens grilltallrik, det fina växthuset 'Emilia' från Skånska Byggvaror som uppfördes år 2022 har blivit ytterligare en favoritplats för fantastiska skördar! Här finns också äppelträd, plommonträd, vinbärsbuskar, hallonbuskar, rabarber, smultron, björnbär samt diverse växter som t.ex. blåsippor, lavendel och kärleksört.
- Trädgårdsförråd finns.
- Bostaden har ett mycket bra nära-allt-läge i Flysta, vilket gör det lätt att lägga vardagspusslet! Här är promenadavståndet kort till flera populära lekparker, grönytor, en fotbollsplan, en liten pulkabacke och mycket annat kul! Det är även nära till flera förskolor och skolor samt bussar i flera väderstreck.
- Med ca 10 minuters promenad nås Spånga torg, en svårslagen knutpunkt för kommunikationer i alla väderstreck. På Spånga torg finns flera restauranger, flera matbutiker, populära delikatessbutiker, konditori, gym, vårdcentral, apotek och mycket annat som behövs i vardagen.

KATTIS OCH MATTIAS BERÄTTAR OM DEN ÄLSKADE BOSTADEN:
Välkomna hem och njut!
1999 flyttade vi in på Lekgränd 3 som andra ägare av ett hus som snabbt blev ett hem att landa i.
Damen vi köpte av hade bott här sedan huset byggdes med sin man och tre pojkar, vid försäljningen var hon änka med utflugna barn.
Känslan för oss var klockren från start. Ett stort, varmt och funktionellt hus att längta hem till.
Vi flyttade in som tre och blev sedan fem tvåbenta och två fyrbenta som njutit av ytan invändigt, trädgården, härliga grannar och det fina, lugna läget i Flysta.
På plussidan har vi också haft bekväma alternativ för kommunikation till jobb och besök i stan, samtidigt som natur och bad vid Mälaren funnits på kort avstånd.
Benedictus kan ju verkligen leda tanken till religion och påvar, men här har vi istället en 'herre' som verkligen bjudit in till umgänge och fest.
Det finns gott om plats både i vardagen och för att ta emot familj och vänner på besök.
Så många middagar, barnkalas och kompishäng har fyllt Lekgränd under de 25 år vi nu har bott här.

Några saker vi uppskattat särskilt är
- vårt minispa i källaren som vi byggde 2010 och som vi använder nästan varje dag,
- mängden fönster som ger ett härligt ljus inomhus,
- praktiska detaljer som inbyggda garderober,
- och inte minst tvättnedkastet som underlättat i vardagen och som också gjort tjänst som uppskattad fiskdamm vid flera kalas!

Utomhus har verandan med gott om plats och härligt solläge varit en favorit liksom växthuset som vi satte upp för ett par år sedan.
Eftersom Lekgränd 3 tagit så väl hand om oss i alla år så har vi också löpande lagt ned tid på och investerat in- och utvändigt som en respektfull gest tillbaka.
Under den senaste tioårsperioden har t.ex fasaden putsats om, nytt tak lagts, solenergianläggning installerats och samtliga fönster och dörrar bytts.
Invändigt har vi t ex renoverat kök samt badrum och toalett på övervåningen.
Vi tänker båda att man bara har sina boenden till låns.
Vi har lånat denna pärla länge och hoppas nu lämna över till några som kommer att njuta lika mycket här som vi har gjort.
Med värme/Kattis & Mattias

FIBER:
Öppen fiber finns installerat.

LARM:
Larm finns installerat, kopplat till Verisure.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Flysta bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns lekplatsen 'Gribban' en nyligen renoverad, populär lekplats med anslutande gräsyta. Här blandas traditionell lek som klätterborg, gungbräda, lekstuga och gungor med mer specialutformad utrustning.
- På kort promenadavstånd finns även den nyrenoverade lekplatsen 'Palmérsparken' med tillgänglighetsanpassad lekmiljö för yngre barn. Gummiunderlag finns under all lekutrustning. Här finns lekmöjligheter i klätterställningen, gungor, bebisborgen, sandlådan och vila i kompisgungan.
- På nära avstånd, invid Gribbyvägen, finns också en uppskattad liten pulkabacke för de yngsta.
- Finns det ett fotbollsintresse i familjen? Det är kort promenadavstånd till välordnade Solhems fotbollsplan, även den ligger i stort sett 'runt hörnet'.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på kort cykelavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Sommartid är närbelägna Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.
- På Spånga Torg finns ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flertal restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid. Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- Det finns ett flertal skolor på promenadavstånd/kort bussresa:
- I Solhemsskolan/Spånga Grundskola och i Sundbyskolan går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- I Kunskapsskolan går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- I Raoul Wallenbergs skola går man från förskoleklass till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS (BUSS 117) LIGGER PÅ AVSTÅND OM ENDAST CIRKA 250 METER.
TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 10 MINUTER:
Buss 117 - med hållplats på Spångavägen trafikerar sträckan: Spånga station - Brommaplan (med T-bana, gröna linjen).
PÅ SPÅNGA TORG FINNS PENDELTÅGSSTATION OCH YTTERLIGARE BUSSLINJER:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, grön linje) - Spånga Torg.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga Torg.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana). Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

  • Väl tilltagen familjevilla med sällskapsytor bortom det vanliga!
    Väl tilltagen familjevilla med sällskapsytor bortom det vanliga!
  • Solbadande trädäck, delvis under skyddande tak och eldriven markis
    Solbadande trädäck, delvis under skyddande tak och eldriven markis
  • Välkommen in! Vackert granitgolv med underliggande värme
    Välkommen in! Vackert granitgolv med underliggande värme
  • Det fantastiska köket som badar i ljus och rymd
    Det fantastiska köket som badar i ljus och rymd

Planritning

  • Planlösning, entréplan
    Planlösning, entréplan
  • Planlösning, övre våningsplan
    Planlösning, övre våningsplan

Flysta, Spånga

Lekgränd 3

  • Väl tilltagen familjevilla med sällskapsytor bortom det vanliga!
    Väl tilltagen familjevilla med sällskapsytor bortom det vanliga!
  • Solbadande trädäck, delvis under skyddande tak och eldriven markis
    Solbadande trädäck, delvis under skyddande tak och eldriven markis
  • Välkommen in! Vackert granitgolv med underliggande värme
    Välkommen in! Vackert granitgolv med underliggande värme
  • Det fantastiska köket som badar i ljus och rymd
    Det fantastiska köket som badar i ljus och rymd
  • Öppning mot vardagsrum, här är det lätt att umgås!
    Öppning mot vardagsrum, här är det lätt att umgås!
  • Påkostad maskinpark. Induktionshäll med extra bredd
    Påkostad maskinpark. Induktionshäll med extra bredd
  • Vardagsrummet, med centralt placerat gjutjärnskamin från Jotul
    Vardagsrummet, med centralt placerat gjutjärnskamin från Jotul
  • Vackert och effektivt värmande
    Vackert och effektivt värmande
  • Det rymliga vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer många
    Det rymliga vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer många
  • Mot matsalsdelen, som ger plats för det riktigt stora matsalsbordet!
    Mot matsalsdelen, som ger plats för det riktigt stora matsalsbordet!
  • Stora fönsterytor och glasad altandörr mot trädäck och tomt
    Stora fönsterytor och glasad altandörr mot trädäck och tomt
  • Välkommen till bords på terrassen i sommarsol!
    Välkommen till bords på terrassen i sommarsol!
  • Välkommen till bords i matsalen!
    Välkommen till bords i matsalen!
  • En underbar plats att njuta goda middagar med familj och goda vänner!
    En underbar plats att njuta goda middagar med familj och goda vänner!
  • Från annan vinkel
    Från annan vinkel
  • Även köket har fin yta för ett stort matbord!
Arbetsbänkar med extra djup, av exklusiv Carreramarmor.
    Även köket har fin yta för ett stort matbord! Arbetsbänkar med extra djup, av exklusiv Carreramarmor.
  • Annan vinkel
    Annan vinkel
  • Gäst-wc på entréplan, med kalksten!
    Gäst-wc på entréplan, med kalksten!
  • SPA-rummet i källarplan, med varm källa, bastu och dusch.
Tvättutrustningen är placerad i dold lösning
    SPA-rummet i källarplan, med varm källa, bastu och dusch. Tvättutrustningen är placerad i dold lösning
  • Varm källa och bastu... underbara platser för avkoppling och återhämtning!
    Varm källa och bastu... underbara platser för avkoppling och återhämtning!
  • Bastubad i vacker miljö
    Bastubad i vacker miljö
  • Rymligt Master Bedroom, ett av fyra tilltagna sovrum på övre plan
    Rymligt Master Bedroom, ett av fyra tilltagna sovrum på övre plan
  • Här finns även en väl inredd walk-in-closet samt access till badrum med badkar och dusch
    Här finns även en väl inredd walk-in-closet samt access till badrum med badkar och dusch
  • Det härliga utelivet nås lätt via glasad altandörr från sällskapsrummets matsalsdel
    Det härliga utelivet nås lätt via glasad altandörr från sällskapsrummets matsalsdel
  • Plana gräsytor, perfekta för bus och lek!
    Plana gräsytor, perfekta för bus och lek!
  • Vackert anlagd trädgårdsmiljö
    Vackert anlagd trädgårdsmiljö
  • Växthuset 'Emilia' från Skånska Byggvaror flyttade in år 2022
    Växthuset 'Emilia' från Skånska Byggvaror flyttade in år 2022
  • Avkoppling i trädgårdsmiljö
    Avkoppling i trädgårdsmiljö
  • Gott att skörda!
    Gott att skörda!
  • Fina trädgårdsgångar
    Fina trädgårdsgångar
  • Välkommen på fika! Kanske blir det paj fylld med egna äpplen?
    Välkommen på fika! Kanske blir det paj fylld med egna äpplen?
  • Gott-gott!
    Gott-gott!
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna sommarbild
    Säljarens egna sommarbild
  • Säljarens egna vårbild
    Säljarens egna vårbild
  • Säljarens egna vårbild
    Säljarens egna vårbild
  • Spånga Torg - Sundbybergs Station - Odenplan - Stockholms central = 14 minuter!
    Spånga Torg - Sundbybergs Station - Odenplan - Stockholms central = 14 minuter!
  • Missa inte kötthandlaren Dennis Kött & Chark på Spånga Torg
    Missa inte kötthandlaren Dennis Kött & Chark på Spånga Torg
  • Handla dessert och gofika på Spånga konditori är en lyx man gärna unnar sig
    Handla dessert och gofika på Spånga konditori är en lyx man gärna unnar sig
  • Frukt, bär och grönsaker handlar man gärna hos handlaren på Spånga torg
    Frukt, bär och grönsaker handlar man gärna hos handlaren på Spånga torg
  • Har du frågor runt ditt nuvarande boende eller nästa? Välkommen in på en fika. Adress: Spånga torg 5
    Har du frågor runt ditt nuvarande boende eller nästa? Välkommen in på en fika. Adress: Spånga torg 5
  • Det mysiga närområdet med hästhagar och Bällstaåns fågelliv
    Det mysiga närområdet med hästhagar och Bällstaåns fågelliv
  • I väntan på något gott...
    I väntan på något gott...
  • Promenader!
    Promenader!
  • På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
    På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
  • På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
    På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
  • På kort promenadavstånd finns även plan för bollsport!
    På kort promenadavstånd finns även plan för bollsport!

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.