Plana gräsytor, perfekt för lek och trädgårdsfester Vackert inbäddad i grönskan Tillbyggd 20-talsvilla, med herrgårdskänsla

Flysta, Spånga

Bergbostigen 5

Besiktigad Försäkrad
  • 9 rum
  • 219 + 88 kvm
  • Villa
Utgångspris 10 275 000 kr

STORSLAGEN, VACKER & KARAKTÄRSFULL SEKELSKIFTESVILLA!

ÄR DENNA FINA BOSTAD INTRESSANT FÖR DIG?
PÅ SKANDIAMÄKLARNAS HEMSIDA REGISTRERAR DU DITT INTRESSE, VILKET GER MIG MÖJLIGHET ATT ÅTERKOMMA TILL DIG VID FÖRHANDSVISNING.
MVH/ANNICA OPPENHEIM STENMAN.

År 1907 byggdes den ursprungliga familjevillan som en av de första bostäderna då Flystas villabebyggelse började etableras.
År 1982-1983 lät tidigare ägare, som själv var byggmästare, bygga till bostaden med de ytor som eftersöktes för ett representativt sällskapsliv och med flertalet rymliga sovrum passande barnrik familj. Exklusiva detaljer och material valdes till såväl bostadsytor som i källarplanets biarea.
Den storslagna bostaden har idag en boarea om hela 219 kvm samt en tillkommande biarea i källare med suterrängdel om 88 kvm!
Här finns två vackra kakelugnar. I matsalen finns den ena, en klassiskt rund vit kakelugn utsmyckad med krona, den fungerar och ger både värme och myskänsla då det eldas vid uppskattade bjudningar. Den pampiga kakelugnen i det generösa sällskapsrummet är i dagsläget inte i bruk, men den är en fantastisk inredningsdetalj och pryder sin plats där den står!
I bostaden finns representativa sällskapsytor i vardagsrum och matsal, ett påkostat och mycket vackert kök specialbeställt och platsbyggt av Nisseby Snickerifabrik på Ekerö, hela sju riktigt bra sovrum varav fem ligger placerade på övre våningsplan samt invändigt garage och vinkällare!
Bostadens vattenburna uppvärmningssystem är kopplat till bergvärmepump med effektivt borrhål som ger bostaden mycket låga driftkostnader. Årsförbrukningen av el under 2023 understeg 17.000 kWh!

ENTRÉPLAN, ETT UNDERBART PLAN FÖR FAMILJ MED STORT UMGÄNGE OCH KRAV PÅ REPRESENTATIVA YTOR. En gatstensklädd trädgårdsgång, två pelare som bär farstukvistens tak och en vackert entrédörr hälsar välkommen hem! Kapprummet är placerat i halvplanslösning, i kapprummet lämnar man ytterkläder och skor innan man tar några trappsteg till bostadsytorna på entréplan.
På planet finns bostadens solbadande, generösa och representativa sällskapsytor i vardagsrum om ca 40 kvm, med fönster i högt fritt läge och den pampiga, karaktärsrika kakelugnen. Här finns även det välplanerade köket, skräddarsytt för ytan och beställt hos Nisseby Snickerifabrik på Ekerö. I vinkel mot köket ligger det generösa matrummet som rymmer det stora matbordet, här finns också bostadens andra kakelugn placerad.
På planet finns även två sovrum och badrum.

ÖVRE VÅNINGSPLAN, MED TVÄTTSTUGA. Via trapphusets många vackra fönster med blyinfattat glas flödar solens strålar! På övre plan finns en rymlig möblerbar hall som sammanbinder planets samtliga rum. Här finns också hela fem bra sovrum varav ett har access till planets ena balkong i högt fritt läge. Här finns även wc med dusch, en klädkammare samt den lättarbetade tvättstugan med access till planets andra balkong! Planets generösa ytor och rymd ger fantastiska möjligheter för den större familjen.

KÄLLARPLAN MED SUTERRÄNGDEL. Även det väl tilltagna källarplanet har ytor utöver det vanliga, här finns en fd gillestuga, ett rymligt förrådsrum/hobbyrum/pannrum med den effektiva bergvärmepumpen installerad, här finns även en vinkällare, ett fd garage som är ombyggt till SPA-rum med jaccuzzi, bastu och dusch. Den bil-/meckaintresserade kommer uppskatta det rymliga garaget, som även nås inifrån huset, laddare för laddningsbar bil finns installerad.

ÖVRIGT. Bostaden är placerad på lättskött trädgårdstomt om 975 kvm, i två soliga etage. På den privata skafttomten befinner man sig i sin egen skyddade oas då man kommer hem efter en intensiv dag på arbetet, skolan eller förskolan. Den uppvuxna tomten har mycket vackert att njuta av. Sommarhalvårets fantastiska blomning börjar redan tidigt på våren och fortsätter till långt in på hösten. Utöver allt det vackra och det goda att skörda så finns här också de efterlängtade lek- och bollspelsvänliga gräsytorna.
Välkommen till en lika drömmig som representativ bostad på Bergbostigen 5!

LITE MER OM FASTIGHETEN STOCKHOLM ERASMUS 22:
- Det centrala läget ger vardagslyx till hela familjen, här är det nära till allt som gör vardagspusslet lätt att lägga!
- Trädgårdens efterlängtade blomning startar redan tidig vår och dröjer sig kvar mot sena hösten! Tomtens uppvuxna häckar, staket med klätterväxter och grönska ger mycket fint insynsskydd.
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att odla och förädla, redan nu finns mycket vackert och gott att njuta av. Under sensommaren skördas goda äpplen från eget träd, här finns även plommon och bigarråer. Av det vackra kan nämnas syrener, rhodondendron, hortensia och kaprifol bland mycket annat.
- Automatisk bevattning av trädgården i tre zoner finns installerat (digital kontroll).
- På tomtens övre del finns trädgårdsbelysning installerad, vilket ger myskänsla vid uppskattade garden parties!
- Ett rymligt, fint uterum med infravärme finns.
- I uterummet slår man sig gärna ner för goda måltider eller sällskapsspel då sommarvinden är sval eller då lätta regnet faller.
- Har man äventyrslystna barn med spring i benen så är denna ljuvliga tomt perfekt, tomtens storlek och utformning ger möjligheter till mycket kul! Här kan man leka på plana och svagt sluttande gräsytor, gömma sig bakom buskar, bygga trädkoja eller hoppa på den efterlängtade studsmattan.
- I garaget ryms familjebilen eller kanske tonåringarnas moppar? 3-fas laddstation finns monterad i garage för enkel laddning av laddningsbar bil (max 5 kW). Automatisk garageport finns. På den asfalterade garageinfarten finns yta att parkera flera bilar bredvid varandra.

FLYSTAS VILLABEBYGGELSE BÖRJADE ETABLERAS I BÖRJAN AV 1900-TALET:
(berättelsen har hämtats från Spånga Egnahemsförenings hemsida)
Det moderna Flystas historia föddes för över hundra år sedan då mark inom gamla Flysta gårds ägor började styckas i villatomter.
Den förste nybyggaren hade sitt hus klart 1905. Under det kommande årtiondet hade ett hundratal familjer blivit bofasta i Flysta Villastad. Pionjärbacken och andra vägnamn minner om de första villabyggarna.
År 1915 bildades Flysta municipalsamhälle, vilket innebar visst självstyre inom Spånga landskommun. Invånarna valde exempelvis ledamöter till bland annat byggnadsnämnd och hälsovårdsnämnd. På 1920-talet, när Flysta hade omkring 600 invånare, beslöt man sig för att förbättra de smala och krokiga vägarna och förse dem med gatljus.
Man uppförde också en brandstation med expeditionslokal för municipalnämnden, lägenhet för vaktmästare samt tvättstuga. Den senare fick Flystaborna nyttja mot avgift.
Det kulturhistoriskt intressanta huset ligger fortfarande kvar och är idag granne med Konsum.

FIBER:
Fiber finns indraget.

LARM:
Larm finns installerat.

LITE OM NÄROMRÅDET, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- På promenadavstånd om bara några minuter nedför Bergbostigen ligger Flysta's egna lilla 'handelsplats' med Coop Närabutik, en handfull restauranger, frisör, blomsterbutik och kiosk.
- På närbelägna Spånga Torg finns ytterligare ett flertal matbutiker, kötthandlaren Dennis kött, nyöppnade krogen Kelp (bar/mat/deli), puben Caledonian Inn, ytterligare ett flera restauranger, Spångas prisbelönta konditori, vårdcentral, apotek, ytterligare småbutiker samt torgförsäljning sommartid och julmarknad vintertid.
Här finns även SkandiaMäklarnas bobutik, välkommen in på en fika och för att prata om din nuvarande bostad och nästa.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Vällingby City med sina generösa öppettider ligger inte långt bort, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

LITE OM NÄROMRÅDET, BUS OCH LEK:
- I Flysta bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- På kort promenadavstånd finns lekplatsen 'Gribban' en nyligen renoverad, populär lekplats med anslutande gräsyta. Här blandas traditionell lek som klätterborg, gungbräda, lekstuga och gungor med mer specialutformad utrustning.
- På kort promenadavstånd finns även den nyrenoverade lekplatsen 'Palmérsparken' med tillgänglighetsanpassad lekmiljö för yngre barn. Gummiunderlag finns under all lekutrustning. Här finns lekmöjligheter i klätterställningen, gungor, bebisborgen, sandlådan och vila i kompisgungan.
- På nära avstånd, invid Gribbyvägen, finns också en uppskattad liten pulkabacke för de yngsta.
- Finns det ett fotbollsintresse i familjen? Det är bekvämt promenadavstånd till välordnade Solhems fotbollsplan.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan, som ligger på promenadavstånd, har snabbt blivit mycket populär.
- Sommartid är närbelägna Nälstabadet ett populärt utflyktsmål.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
- Ett flertal förskolor finns runt om i området.
- Det finns ett flertal skolor på promenadavstånd/kort bussresa:
- I Solhemsskolan/Spånga Grundskola och i Sundbyskolan går man från förskoleklass till och med årskurs 9.
- Nälstaskolan ligger på bekvämt promenadavstånd om ca 15 minuter, här går barnen från förskoleklass till och med årskurs 6.
- I Kunskapsskolan (i Solhem) går man från årskurs 4 till och med årskurs 9.
- Till Engelska skolan vid Brommaplan tar man sig enkel med buss 117, här går barnen från årskurs 4 till och med årskurs 9.

KOMMUNIKATIONER:
NÄRMASTE BUSSHÅLLPLATS (BUSS 117) LIGGER PÅ AVSTÅND OM ENDAST CIRKA 270 METER.
FRÅN BERGBOSTIGEN 5 TAR MAN SIG HELA VÄGEN IN TILL CENTRALA STOCKHOLM PÅ CA 35 MINUTER.
TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CIRKA 20 MINUTER:
Buss 117 - med hållplats på Spångavägen trafikerar sträckan: Spånga station - Brommaplan (med T-bana, gröna linjen).
PÅ SPÅNGA TORG FINNS PENDELTÅGSSTATION OCH YTTERLIGARE BUSSLINJER:
Pendeltåg - från Spånga station till Stockholms Central, via Odenplan, reser på 14 minuter.
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, grön linje) - Spånga Torg.
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga Torg.
Buss 512 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs Torg samt Spånga Torg.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana). Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.

Boka visning

  • VARMT VÄLKOMMEN PÅ VISNING! MVH/ANNICA, SKANDIAMAKLARNA

  • VARMT VÄLKOMMEN PÅ VISNING! MVH/ANNICA, SKANDIAMAKLARNA

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

  • Tillbyggd 20-talsvilla, med herrgårdskänsla
    Tillbyggd 20-talsvilla, med herrgårdskänsla
  • Vackert inbäddad i grönskan
    Vackert inbäddad i grönskan
  • Plana gräsytor, perfekt för lek och trädgårdsfester
    Plana gräsytor, perfekt för lek och trädgårdsfester
  • Köksingång med farstukvist, mot glasade uterummet
    Köksingång med farstukvist, mot glasade uterummet

Planritning

  • Planlösning, entréplan
    Planlösning, entréplan
  • Planlösning, övre våningsplan
    Planlösning, övre våningsplan

Flysta, Spånga

Bergbostigen 5

  • Tillbyggd 20-talsvilla, med herrgårdskänsla
    Tillbyggd 20-talsvilla, med herrgårdskänsla
  • Vackert inbäddad i grönskan
    Vackert inbäddad i grönskan
  • Plana gräsytor, perfekt för lek och trädgårdsfester
    Plana gräsytor, perfekt för lek och trädgårdsfester
  • Köksingång med farstukvist, mot glasade uterummet
    Köksingång med farstukvist, mot glasade uterummet
  • I glasade uterummet slår man sig ner för trädgårdsrelax och goda måltider då sommarregnet faller.
    I glasade uterummet slår man sig ner för trädgårdsrelax och goda måltider då sommarregnet faller.
  • Uterummet har härligt ljusinsläpp via många takfönster!
    Uterummet har härligt ljusinsläpp via många takfönster!
  • Köksingång med farstukvist.
Möblerbara och lekvänliga gräsyor i västerläge
    Köksingång med farstukvist. Möblerbara och lekvänliga gräsyor i västerläge
  • Balkong med fri utsikt från hög höjd
    Balkong med fri utsikt från hög höjd
  • Huvudentré, med pelare och skyddande tak
    Huvudentré, med pelare och skyddande tak
  • Den generösa matplatsen med plats för många glada gäster till bords
    Den generösa matplatsen med plats för många glada gäster till bords
  • Här umgås man gärna med familj och vänner.
Den vackra kakelugnens spraka brasa ger ytterligare njutning till välsmakande måltider
    Här umgås man gärna med familj och vänner. Den vackra kakelugnens spraka brasa ger ytterligare njutning till välsmakande måltider
  • Den klassiska kakelugnen är smyckad med vacker krona
    Den klassiska kakelugnen är smyckad med vacker krona
  • Ljuvligt ljusinsläpp via stora fönsterytor
    Ljuvligt ljusinsläpp via stora fönsterytor
  • Det påkostade köket, med bänkivor av marmor, är beställt från Nisseby Snickerifabrik på Ekerö
    Det påkostade köket, med bänkivor av marmor, är beställt från Nisseby Snickerifabrik på Ekerö
  • Det platsbyggda köket kommer att älskas av matlagningsintresserad
    Det platsbyggda köket kommer att älskas av matlagningsintresserad
  • Här umgås man gärna, och lagar mat tillsammans
    Här umgås man gärna, och lagar mat tillsammans
  • Vackert och lättarbetat. Dubbla vattenhoar är extra praktiskt vid gemensam matlagning
    Vackert och lättarbetat. Dubbla vattenhoar är extra praktiskt vid gemensam matlagning
  • Köksingång, med utgång till tomtens del i skyddat västerläge.
Mot ett av planets sovrum/används idag som arbetsrum
    Köksingång, med utgång till tomtens del i skyddat västerläge. Mot ett av planets sovrum/används idag som arbetsrum
  • Köket från annan vinkel
    Köket från annan vinkel
  • Pardörrar mot entréplanets väl tilltagna sällskapsrum
    Pardörrar mot entréplanets väl tilltagna sällskapsrum
  • Rummets pampiga kakelugn smyckar rummet
    Rummets pampiga kakelugn smyckar rummet
  • Här ryms möblering för flera funktioner: den riktigt stora familjesoffan och tv-möbel samt läshörna med ett par riktigt sköna läsfåtöljer
    Här ryms möblering för flera funktioner: den riktigt stora familjesoffan och tv-möbel samt läshörna med ett par riktigt sköna läsfåtöljer
  • Kakelugnen smyckar rummet
    Kakelugnen smyckar rummet
  • Stora fönsterytor i såväl öster- som i söderläge
    Stora fönsterytor i såväl öster- som i söderläge
  • Ett av entréplanets två sovrum, detta används av nuvarande familj som hemmakontor
    Ett av entréplanets två sovrum, detta används av nuvarande familj som hemmakontor
  • Det andra av planets sovrum, vilket till sin storlek kan användas som Master Bedroom
    Det andra av planets sovrum, vilket till sin storlek kan användas som Master Bedroom
  • Det spännande badrummet på entréplan, med vackra detaljer
    Det spännande badrummet på entréplan, med vackra detaljer
  • Det solbadande trapphuset mot bostadens privata sovrumsplan en trappa upp
    Det solbadande trapphuset mot bostadens privata sovrumsplan en trappa upp
  • Via ljuvliga fönster, med blyinfattat glas, flödar solens strålar!
    Via ljuvliga fönster, med blyinfattat glas, flödar solens strålar!
  • Den möblerbara övre hallen sammanbinder planets samtliga rum.
Här finns totalt ytterligare fem sovrum samt bostadens tvättstuga!
    Den möblerbara övre hallen sammanbinder planets samtliga rum. Här finns totalt ytterligare fem sovrum samt bostadens tvättstuga!
  • Master bedroom, ett väl tilltaget rum med platsbyggd klädförvaring och egen budoir
    Master bedroom, ett väl tilltaget rum med platsbyggd klädförvaring och egen budoir
  • Mot två av rummets klädkammare
    Mot två av rummets klädkammare
  • Ytterligare ett väl tilltaget sovrum på övre plan
    Ytterligare ett väl tilltaget sovrum på övre plan
  • Det tredje av fem sovrum på övre plan har utgång till balkong i högt fritt läge
    Det tredje av fem sovrum på övre plan har utgång till balkong i högt fritt läge
  • Den insynsskyddade balkongen, med vid utsikt över nejden, är en härlig plats för relax
    Den insynsskyddade balkongen, med vid utsikt över nejden, är en härlig plats för relax
  • Balkongvy!
    Balkongvy!
  • Det fjärde sovrummet på övre plan
    Det fjärde sovrummet på övre plan
  • Planets femte sovrum passar familjens yngsta eller är det kanske ett rymligt arbetsrum för den som har möjlighet att arbeta hemifrån?
    Planets femte sovrum passar familjens yngsta eller är det kanske ett rymligt arbetsrum för den som har möjlighet att arbeta hemifrån?
  • Wc med dusch på övre våningsplan...
    Wc med dusch på övre våningsplan...
  • ... vägg i vägg med planets wc/dusch finns en rymlig klädkammare. 
Vid nästa badrumsrenovering kanske klädkammarens yta tas i anspråk och inkluderas till det blivande badrummet?
    ... vägg i vägg med planets wc/dusch finns en rymlig klädkammare. Vid nästa badrumsrenovering kanske klädkammarens yta tas i anspråk och inkluderas till det blivande badrummet?
  • Bostadens lättarbetade tvättstuga är smart placerad på det privata sovrumsplanet en trappa upp. Här finns också utgång till balkong, i västerläge
    Bostadens lättarbetade tvättstuga är smart placerad på det privata sovrumsplanet en trappa upp. Här finns också utgång till balkong, i västerläge
  • Finns en vinkällare på önskelistan? Här finns den på plats!
Vackra pardörrar med blyinfattat glas gömmer favoritflaskorna
    Finns en vinkällare på önskelistan? Här finns den på plats! Vackra pardörrar med blyinfattat glas gömmer favoritflaskorna
  • Del av tidigare dubbelgarage är inrett med bubblande SPA-badkar, bastu och dusch
    Del av tidigare dubbelgarage är inrett med bubblande SPA-badkar, bastu och dusch
  • I det generösa garaget med marmorgolv lär familjebilen trivas. 
Här finns även laddbox för laddningsbar bil installerad
    I det generösa garaget med marmorgolv lär familjebilen trivas. Här finns även laddbox för laddningsbar bil installerad
  • På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
    På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
  • På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
    På kort promenadavstånd finns flera populära samlingsplatser för områdets leksugna barn!
  • På bekvämt promenadavstånd finns även plan för bollsport!
    På bekvämt promenadavstånd finns även plan för bollsport!
  • Det mysiga närområdet med hästhagar och Bällstaåns fågelliv
    Det mysiga närområdet med hästhagar och Bällstaåns fågelliv
  • Spånga Torg - Sundbybergs Station - Odenplan - Stockholms central = 14 minuter!
    Spånga Torg - Sundbybergs Station - Odenplan - Stockholms central = 14 minuter!
  • Missa inte kötthandlaren Dennis Kött & Chark på Spånga Torg
    Missa inte kötthandlaren Dennis Kött & Chark på Spånga Torg
  • Handla bröd, dessert och gofika på prisbelönade Spånga konditori är en lyx man gärna unnar sig
    Handla bröd, dessert och gofika på prisbelönade Spånga konditori är en lyx man gärna unnar sig
  • Frukt, bär och grönsaker handlar man gärna hos handlaren på Spånga torg
    Frukt, bär och grönsaker handlar man gärna hos handlaren på Spånga torg
  • Har du frågor runt ditt nuvarande boende eller nästa? Välkommen in på en fika. Adress: Spånga torg 5
    Har du frågor runt ditt nuvarande boende eller nästa? Välkommen in på en fika. Adress: Spånga torg 5

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.