Ununge, Skebobruk

Brobyvägen 25

Såld
  • 74 + 74 kvm
  • Villa

Fritidshus i idylliska Skebobruk vid sjön Närdingen.

Varmt välkommen till Brobyvägen 25, ett välplanerat fritidshus beläget i historiska Bruksorten Skebobruk. Fastigheten är belägen endast ett stenkast från Skebo herrgård. I Skebobruk finns en aktiv kulturförening som bland annat anordnar uppskattade pubkvällar med underhållning. Skebobruk har mindre skola för elever upptill årskurs 6.
På fastigheten finns enplanshus på 74 kvm innehållande tre rum och kök med flera genuina detaljer från 70-talet . Dessutom finns ett gästhus, redskapsbod och en lekstuga. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp, vilket är bekvämt och säkerställer att det finns tillräckligt med vatten av god kvalité. Huset går att använda både för fritids- och åretruntboende.

Husets standard och planlösning.
När ni kommer in i huset möts in av välkomnande hall. Till vänster om hallen finns badrummet utrustat med duschkabin och vattentoalett, utanför badrummet finns handfatet. Det går att flytta badrumsväggen och skapa ett större badrum som rymmer dusch, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare och vattentoalett. Vägg i vägg med badrummet finns ett rymligt sovrum med plats för två sängar och innanför första sovrummet finns ett större sovrum med fönster i sydväst. Till vänster sett från hallen finns vardagsrummet med gott om plats för fest och samvaro här ryms både matsalsbord och soffgrupp. I vardagsrummet finns en värmande braskamin och utgång till en terrass i sydväst under tak. Till vänster om vardagsrummet finns köket, här finns en matplats och välplanerad köksdel utrustad med köksskåp, diskho, bänkytor, utrustat med en elspis, kombinerad kyl och frys. Från köket finns det utgång till terrassen i sydost. Terrassen lämpar sig för morgonfika och lunch.

Gästhus/Förråd
Detta hus används idag som förråd men lämpar sig även som gästhus med plats för övernattande gäster.

Förråd/snickarbod
Det finns även ett förråd/snickarbod på tomten.,

Lekstuga
Till glädje för den yngre generationen finns även lekstuga på tomten.

Tomten
Den generösa tomten är på 2 174 kvm består av gräsmatta och naturtomt. Här finns plats för lek, spel, plantering och odling. Det finns gott om parkeringsmöjligheter på framsidan av tomten. Huset är placerad på den norra delen av tomten och eftersom tomten är relativt avlång blir den södra trädgårdsdelen ganska stor. Fastigheten är belägen inom detaljplanerat område se bifogad detaljplan under dokument. Utöver detta gäller vanliga regler enligt Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). När det gäller byggnation är det alltid säkras att kontrollera med kommunens byggnadsavdelning.

Närområdet
Närmaste större ort är Hallstavik cirka 1 mil (13 min med bil) från huset. Hallstavik erbjuder kommunal service med bland annat grundskola upptill årskurs 9 och bibliotek. Här finns också ICA, Konsum och Systembolag. För den golfintresserade finns Hallsta GK.

Till Älmsta som är vackert beläget vid Väddökanal finns grundskola årskurs1-9, apotek, vårdcentral, tandläkare, minigolf, lekplats, frisör, järnaffär, byggaffär, möbelbutik, restauranger, stor Ica butik, båtaffär och färghandel. Från fastigheten till Älmsta är det cirka 1,5 mil (cirka 16 min med bil).
Väddö har en vacker Golfbana för golfentusiasten cirka 1,6 mil (cirka 17 min med bil).

Till Grisslehamn är det cirka 27 km (27 min med bil). Här finns en populär hamn, Hotell Havsbaden som har en spa-anläggning, restaurang med strålande utsikt mot Ålandshav, flera restauranger, caféer, gatugrill och pubar. Det finns även ICA butik, fiskaffärer, en välskött marina, minigolf, tennis-och paddelbana.
Ett trevligt utflyktsmål är Albert Engströms museum som ligger i närheten av hans ateljé.
Från Grisslehamn finns färjeförbindelse till Åland.

Till Norrtälje är det cirka 3 mil och cirka 30 minuter med bil från huset. Norrtälje har ett rikt utbud av butiker, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, banker och mycket mer. SL-buss 641 trafikera sträckan Hallstavik -Skebobruk - Norrtälje.

Stockholm ligger cirka 9 mil bort och nås på drygt en timme och 25 minuter med bil. Buss 639 går sträckan Hallstavik -Skebobruk - Stockholm (Tekniska Högskolan).

Ta chansen att skapa ert drömboende i denna kulturhistoriska miljö Skebobruk.

Kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand för mer information och för att boka en visning. Varmt välkommen till Skebobruk och Brobyvägen 25

Mer om mäklarna