Kil, Örebro

Älgesta 232

Såld
  • 6 rum
  • 135 + 15 kvm
  • Villa

Vacker gård med fri vy över Tysslingen

Välkommen till denna fantastiska gård belägen i natursköna Älgesta. En gård mitt i naturen med en imponerande tomtarea på hela 3,7 hektar, endast 20 minuter från Örebro.

OBS!
Fastigheten är belägen vid vägslut, därav är det varken välkommet eller möjligt att åka förbi för att se sig omkring. Eventuell överträdelse är hemfridsbrott. Vi hänvisar till ansvarig mäklare Lucía och besök får endast ske på inbokade och planerade visningar.
Denna charmiga gård erbjuder en genuin naturnära upplevelse, perfekt för den som längtar efter lugn och ro. Här kan du njuta av bad i vattendraget, fågelskåda från växthuset eller bara avnjuta den vackra omgivningen. Den trädgårdsintresserade kan nyttja den mycket bördiga jorden och odla allt ifrån persika, jordgubbar, potatis och vitlök till rikligt med kryddor på den generösa tomten.

Boningshuset är ett mycket rymligt och charmigt hus. Här möter anor från förr komforten och moderniteten från nu. Med genomgående vackra tapeter, knarrande trägolv i nästan alla rum och pärlspont på tak och väggar. Möjligheten att slipa golven och fortsätta leka med färg och tapet ger bostaden ett enkelt och fräscht lyft.

I hallen finns goda förvaringsmöjligheter och ett badrum med WC och dusch. Vidare in i ett stort och härligt sällskapsrum med vedspis och utgång till framsidan. Men morgonkaffet i handen kan du här njuta av solens värmande strålar samtidigt som jordgubbarna till frukosten plockas. Köket är vackert utformat med exklusiva bänkskivor i grön marmor och golv i bambuparkett. Med ett härligt separat skafferi som inrymmer en delad kyl/frys. Goda arbetsytor, fin förvaring och vitvaror som diskmaskin och spis. Härifrån kan årets alla måltider avnjutas med en sensationell vy över trädgård och Tysslingen. Från sällskapsrum på entréplan nås en matsal med putsad kamin (ej eldningsbar) och ett sovrum.

På övre plan finns utöver ytterligare tre sovrum även ett stort badrum med tvättmaskin, torktumlare, spabad och dubbelhandfat. På vindsvåningen finns även ett inrett vindsrum med ett sovrum.

Trädgården här är en ren dröm. Här finns bland annat tre äppelträd (sommar-, höst-, och vinterfrukt), ett päronträd, ett körsbärsträd, ett persikoträd, vinbär att alla sorter, varav många svarta, flera krusbärsbuskar, stort jordgubbsland, fyra buskar blåbärstry, smultron, rosenkvitten och nypon, minikiwi, humle samt flera vinrankor.
Beläget på fastigheten är både ett magiskt växthus, en vedbod och en lada med snickarbod, loge och utvändig carport. Det finns även en separat stuga som idag nyttjas som förvaringsutrymme, men efter renovering kan göras om till gäststuga eller för uthyrning.

Denna gård är inte bara ett boende, om du vill är det din livsstil. Det finns möjligheter till självhushållning tack vare den bördiga jorden. Odla egna grönsaker, fruktträd och bärbuskar på den stora tomten. Kom och upptäck det bästa av både landsbygdens lugn och närheten till Örebros bekvämligheter. Missa inte chansen att förverkliga dina drömmar om ett naturnära boende här på Älgesta 232!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Lucía Torres Wanberg med din intresseanmälan och för mer information ang. besiktning.
076- 677 18 62 alt. lucia.torreswanber@skandiamaklarna.se
Välkommen hem!

Mer om mäklarna