Ripsa, Nyköping

Ripsa Täppan 1

REDO™ Besiktigad
  • 6 rum
  • 194 + 36 kvm
  • Villa
Högstbjudande 5 295 000 kr

Anrik fastighet i mysiga Ripsa

Varmt välkommen till Täppan i Ripsa, här finns en fantastisk fastighet omgiven av otroligt vacker miljö.
En stor huvudbyggnad och fler komplementbyggnader ger oändligt med möjligheter, ett lyxigt privatboende? Airbnb? Jaktstuga eller varför inte kennel?

Ett hus med lång historia har med respekt och vördnad renoverats till ett ljuvligt bostadshus om 194 kvadratmeter. Ni välkomnas in genom pardörrar till en miljö med gamla trägolv, fina snickerier och kakelugnar. En rymlig hall leder vidare till vardagsrum med utgång till uterum och anknytande altandäck. Här är siktlinjerna milsvida och naturen nära; det är mer ovanligt än vanligt att inte se dovhjortar. Vidare finns ett rymligt allrum, ett stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Huset har även ett generöst lantkök med groventré och duschrum i anslutning.

På övre plan finns två stora sovrum med tillhörande klädkammare, gott om inbyggd förvaring och ett utrymme förberett för att bli toalett. Huset är varsamt uppdaterat till modern standard, med välbevarad historisk charm.

På gården finns även ett gästhus med stort allrum med öppen spis, kök, modernt badrum och sovloft. I anslutning finns ett nybyggt hus som idag fungerar som hundhus med tillhörande rastgårdar. En vacker timmerlada med tegeltak är bevarad på tomten; här fanns tidigare ett krutupplag. Slutligen finns ett garage med två carportplatser och ett isolerat förråd, samt en boulebana och plats för parkering av både bilar, husbil och husvagn.

Fastigheten har rätt till båtplats och kräftfiske i vackra Båven. Ripsa-socken är känd för sin natursköna miljö med milsvida fält, skogar och sjöar ? ett område perfekt för jakt, vandring och själslig rekreation.

Restaurang Täppan, med sin anrika historia, har blivit en institution för smörgåsbord och julbord, och var under många år ett internationellt känt etablissemang. Ebba von Eckerman samarbetade länge med turistföreningen på 1960- och 1970-talet, där många amerikanska besökare fick upptäcka den sörmländska landsbygden på Täppan.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för vidare information eller visning!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Ripsa, Nyköping

Ripsa Täppan 1

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.