Lid, Nyköping

Lids kyrkby Lidåsen 1

Såld
  • 6 rum
  • 170 + 94 kvm
  • Villa

Fantastisk sekelskiftes villa i hjärtat av sörmland!

Har du alltid drömt om att bo i en välbevarad sekelskiftes villa i hjärtat av Sörmland? Då har du hittat helt rätt!

Välkommen till denna vackra sekelskiftes villa, en dröm för den som söker en harmonisk och elegant bostad i hjärtat av Sörmland.
Med en total boyta på 170 kvm och en biyta på 94 kvm erbjuder detta hem generösa ytor och en genomgående hög standard.

En övervåning för avkoppling och utsikt som rymmer tre väl tilltagna sovrum, alla utrustade med garderober för förvaring. Här finner du även ett sällskapsrum, perfekt för mysiga kvällar framför brasan, samt två charmiga balkonger som bjuder på rogivande utsikt över den omkringliggande vackra naturen. Ett fräscht badrum och en extra toalett fullbordar denna våning, vilket gör den både funktionell och bekväm.

Funktion och stil på bottenvåningen som imponerar med ett bibliotek där man kan avnjuta en bok framför brasan, ett stort och luftigt vardagsrum samt en matsal som bjuder in till långa middagar med nära och kära, från matsalen kommer man ut på den rofyllda stora uteplatsen som är belägen mot väst vilket gör att man kan njuta av solen långt in på småtimmarna. Det smakfulla köket är rymligt och praktiskt med gott om arbetsytor och smarta förvaringslösningar. I bottenvåningen finns även en gästtoalett och en inglasad veranda.
I källaren finns en välutrustad tvättstuga, matkällare, bastu, hobbyrum och ett gästrum.

Utanför huset sträcker sig en stor tomt på 3973 kvm, där du kan njuta av en vacker och välskött trädgård med växthus, fruktträd, bärbuskar och goda odlingsmöjligheter. Det lugna och fina läget i södersluttning erbjuder en rofylld tillvaro, där du kan koppla av och njuta av naturens skönhet.
På tomten finns även ett gästhus på 38 kvm som erbjuder alla bekvämligheter med fyra bäddar, en toalett med dusch samt ett kökspentry. Perfekt för besökande vänner och familj, eller varför inte som ett eget litet retreat?

Fastigheten har även del i en intilliggande hag- och skogsmark om 2,7 hektar med gräns i den å som rinner ut i Kappstasjön.

Denna sekelskiftesvilla är mer än bara ett hus, det är ett hem där man lagt ner mycket kärlek i varje detalj för att skapa en harmonisk och stilfull tillvaro.

Välkommen att upptäcka ditt nya drömhem i Sörmland!

Att bo i Lid präglas av frihet och gemenskap. Vi har milsvid utsikt över odlade åkrar och sjöar med färger som växlar med årstiderna. Landskapet är böljande med häst- och fårhagar och den är mycket fornminnesrik.
Det finns stora möjligheter till ett aktivt friluftsliv med många vandrings/cykelvägar, bär och svampskogar, sjöar med bra isar och kommunalt fint bad i närheten.

Byn präglas av en stark gemenskap med en livaktig bygdegårdsförening där vi träffas för många aktiviteter och sammankomster, höst och vårmarknader, midsommar och valborgsfirande, Lidsloppet runt sjön (för mer information se, www.Lidskyrkby.se).

I församlingen finns 6 medeltida kyrkor, Lids kyrka är utsmyckad av Albertus Pictor. Det är en utpräglat god stämning i byn.

Det finns två förskolor i närheten och en skola för låg och mellanstadium i Runtuna med välfungerande skolbuss/taxi.

Till Nyköping och Skavsta tar det 20 minuter med bil, till Stockholm tar det ca 1 timme.

Mer om mäklarna