Centralt Väster, Nyköping

Folkungavägen 10

REDO™ Besiktigad
  • 9 rum
  • 287 + 20 kvm
  • Villa

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Välkommen till Folkungavägen 10, en storslagen och kulturhistoriskt värdefull villa från 1892.

Välkommen till Folkungavägen 10, en storslagen och kulturhistoriskt värdefull villa från 1892 belägen i ett av Nyköpings mest eftertraktade områden intill de charmiga kulturkvarteren och nära Nyköpingsån. Detta vackra hus kombinerar ett centralt men avskilt läge med en magisk atmosfär, där historiens vingslag och modern potential möts i perfekt harmoni.

Med sina generösa ytor, tidstypiska detaljer som vackra kakelugnar, fiskbensparkett, kolmårdsmarmor och spatiösa sällskapsrum, erbjuder huset en unik möjlighet att skapa ett hem för den stora familjen, generationsboende eller för den som vill kombinera boende med verksamhet. De charmiga kattvindarna och välbevarade originaldetaljerna ger en känsla av karaktär och historia samtidigt som huset erbjuder stora möjligheter för modernisering och personliga anpassningar.

Utemiljön är lika imponerande med en äldre trädgård på innergården prydd med fruktträd och buskar som ger insynskydd och skapar en lugn och privat sfär. De grönskande ytorna ger plats för lek, fest och avkoppling, och den lättskötta framsidan har en rabatt av vackra rosbuskar, träd och en grönskade häck med trästaket som skiljer av mot gatan.

Byggnaden är uppförd i 2 plan med källare med ljust grå fasader och en vacker grön pardörr som välkomnar dig in. De grönmålade korspostfönstren, frontespiserna och den klassiska sadeltaksdesignen med figursågade taktassar understryker husets arkitekturhistoriska värde.

Uthuslängan på fastigheten är ett charmigt och välbevarat inslag som förstärker den kulturhistoriska känslan. Byggd i en våning med vind, står den delvis på en stadig naturstenssockel och har fasader klädda med vitmålad locklistpanel som harmoniserar med huvudbyggnaden. Uthuset är både funktionellt och estetiskt tilltalande med sina spröjsade fönster och grönmålade dörrar som ger ett klassiskt och genuint uttryck. Det svartmålade pulpettaket i plåt ger byggnaden ett robust och tidstypiskt utseende.

Uthuset avgränsar mot grannfastigheten vilket ger en speciell och trivsam gårdskänsla. Med sin vind och generösa utrymmen erbjuder det goda möjligheter till förvaring, verkstad eller kanske till och med personligt kreativa rum. Byggnadens välbevarade originaldetaljer och charmiga utformning gör det till en viktig del av fastighetens kulturhistoriska värde, samtidigt som det har en praktisk funktion i den dagliga användningen.

Uthuslängan bidrar starkt till gårdens historiska karaktär och ger dig möjlighet att kombinera praktisk användning med ett stolt bevarande av byggnadens historia.

Denna villa är inte bara ett hem, utan också ett levande stycke historia, perfekt för dig som söker något utöver det vanliga. Ett sällsynt tillfälle att förvärva en fastighet med ett unikt kulturarv och oändliga möjligheter. Här får du också ett stort, rymligt hus med modern komfort och imponerande energiprestanda. Tack vare bergvärme och energiklass B har huset låga driftskostnader vilket ger en ekonomisk fördel.

Välkommen att uppleva denna historiska pärla och skapa ditt eget kapitel på Folkungavägen 10!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Boka visning

  • Det går även att boka enskild visning- anmäl ditt intresse till mäklaren!

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

  • Nedre plan
    Nedre plan

Centralt Väster, Nyköping

Folkungavägen 10

  • Folkungabron 3 och 4 samtaxeras och säljs därför som en fastighet.
    Folkungabron 3 och 4 samtaxeras och säljs därför som en fastighet.

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.