Vikdalen, Nacka strand

Vikdalsvägen 70B

Såld
  • 6 rum
  • 147 + 20 kvm
  • Parhus

Ytterst väldisponerat parhus med ett svårslaget läge i attraktiva Vikdalen

Äntligen erbjuds möjligheten att bli nästa ägare till ett av de gröna parhusen i hjärtat av idylliska Vikdalen!

Välkomna till detta lummiga och familjevänliga villaområde som stoltserar med sitt eftertraktade läge i brytpunkten mellan skärgårdsluft och stadspuls. Här bor ni med naturen och havet runt knuten samtidigt som ni når stadspulsen på endast 15 minuter.

Efter 11 år med nuvarande ägare står nu detta synnerligen välskötta parhus redo att inleda ett nytt, trivsamt kapitel. Här bor ni bekvämt och bekymmersfritt på totalt 167 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan. Allt detta på en grönskande och lättskött tomt i sydvästläge som bjuder på sol under större delen av dagen.

Väl innanför dörren möts ni av det socialt utformade entréplanet som erbjuder ett rymligt och välutrustat kök med matplats i burspråk. Vidare in når ni det ljusa och spatiösa vardagsrummet med en häpnadsväckande takhöjd, braskamin och utgång till den stora balkongen som vetter åt sydväst. Vidare erbjuder entréplanet ett rymligt sovrum, platsbyggd förvaring samt ett nyrenoverat badrum (2021). En trappa upp når ni vindsvåningen med ett allrum som ligger öppet ner mot vardagsrummet samt ett sovrum. Här uppe finns även en stor kattvind som nyttjas som förrådsutrymme. Souterrängvåningen utgörs av ett generöst tilltaget vardagsrum, ett stort helkaklat badrum med bastu, två sovrum varav det ena med utgång till altanen samt en praktisk tvättstuga.

Fastigheten ingår, tillsammans med de 3 grannarna på Vikdalsvägen 70 A-D, i en samfällighet som äger den vackra, omgivande naturtomten om 1441 kvm. Via samfälligheten ingår en privat carport med laddbox installerad samt ett tillhörande isolerat förråd om cirka 8 kvm.

Familjelivet kan knappast bli enklare än i Vikdalen. Ett stenkast från huset finns den mycket omtyckta förskolan Vikdalens Barn, belägen i en charmig sekelskiftesvilla med egen trädgård. Här finns även den omåttligt populära Djungelparken som är en given storfavorit för den yngre målgruppen. På gångavstånd finns flertalet populära grundskolor samt Nacka Gymnasium. Ett komplett serviceutbud erbjuds i närliggande Nacka Forum, en knapp kilometer från huset. Intilliggande Nacka Strand bjuder också på ett rikligt serviceutbud med bland annat flertalet restauranger, vinbar, gym, blomsterbutik och kemtvätt. Alldeles intill Vikdalen når ni den fantastiska strandpromenaden som förbinder Nacka Strand med Kvarnholmen och Södermalm, vilket är ett mycket uppskattat promenadstråk bland Vikdalsborna. På varsin sida av Vikdalen når ni också naturreservaten Nyckelviken och Ryssbergen, som bjuder ut er på härliga friluftsupplevelser med stigar, spår och vackra vyer.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet busslinjer som trafikerar närliggande hållplats Vikdalsvägen/Nacka trafikplats där restiden in till Slussen är cirka 10 minuter. På cirka 500 meters promenad når ni knutpunkten Nacka Strand, härifrån tar ni båten till Nybroplan, Slussen och Strömkajen där de snabbaste båtarna tar cirka 20 minuter. Från Nacka Strand når ni även Djurgården, Lidingö, Fjäderholmarna och vidare ut i skärgården. År 2030 planeras förlängningen av tunnelbanans blåa linje stå klar. Närmaste station kommer placeras på kort promenadavstånd från huset och restiden in till T-centralen kommer vara 12 minuter. Bilvägen in till centrala Stockholm är cirka 8 kilometer.

Sammantaget är detta ett hem som bäddar för ett bekvämt och aktivt vardagsliv. Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

Mer om mäklarna