Vikdalen, Nacka strand

Järlastigen 5A

Såld
  • 5 rum
  • 116 kvm
  • Parhus

Det idealiska parhuset i eftertraftade Vikdalen

Välkomna att förverkliga er husdröm i hjärtat av Vikdalen - området som stoltserar med sitt exceptionellt attraktiva läge i brytpunkten mellan stadspuls och skärgårdsnatur.

Detta bekymmerslösa och familjevänliga parhus har haft samma ägare sedan det stod färdigbyggt år 1996 och står nu redo att inleda ett nytt kapitel. Här bor ni bekvämt på 116 väldisponerade kvadratmeter fördelat på två våningsplan och 5 rum och kök. Allt detta på en grönskande och lättskött tomt med behagligt solläge.

Huset är i ett mycket gott skick och har omsorgsfullt underhållits under årens lopp. Interiört erbjuder huset en genomgående ljus och inbjudande atmosfär med allt ni kan önska. Entréplanet är vigt till socialt umgänge med rymliga ytor både in- och utvändigt. Här njuter ni av ett exklusivt Marbodalkök med tillhörande matplats och utgång till altanen med sol från morgon till tidig eftermiddag. Vidare erbjuder entréplanet ett spatiöst vardagsrum med braskamin och utgång till den andra altanen med höj- och sänkbart glasräcke. Här solen skiner från eftermiddag till kväll. På entréplanet finns även ett helkaklat badrum med golvvärme, en klädkammare och en tvättstuga.

Via den nyrenoverade trappan når ni upp på övervåningen som erbjuder 3-4 sovrum, ett helkaklat badrum med badkar samt en rejält tilltagen klädkammare. Förvaringsmöjligheterna i huset är genomgående mycket goda och som kronan på verket finns ett isolerat förråd på tomten som erbjuder god förvaringskapacitet.

Via samfälligheten ingår en parkeringsplats med laddbox i carport som ligger i omedelbar anslutning till huset. Det finns dessutom flera utomhusplatser tillgänliga. I samfälligheten ingår även grundavgift för vatten och avlopp, renhållning samt kabel-TV.

Ett stenkast från huset finns den mycket omtyckta förskolan Vikdalens Barn, belägen i en charmig sekelskiftesvilla med egen trädgård. Alldeles intill ligger den omåttligt populära Djungelparken som är en storfavorit bland de små. På promenadavstånd finns flertalet populära grundskolor samt Nacka Gymnasium. Ett komplett serviceutbud erbjuds i närliggande Nacka Forum, en knapp kilometer från huset. Intilliggande Nacka Strand bjuder också på ett rikligt serviceutbud med bland annat flertalet restauranger, närlivs, blomsterbutik och kemtvätt.

Alldeles intill Vikdalen når ni den fantastiska strandpromenaden som förbinder Nacka Strand med Kvarnholmen och Södermalm, vilket är ett mycket uppskattat promenadstråk bland Vikdalsborna. I områdets absoluta närhet finner ni Ryssbergens naturreservat åt det ena hållet och Nyckelvikens naturreservat åt det andra. Här erbjuds ni miltals med promenadstigar och hänförande vyer. Ett par kilometer bort når ni även det vidsträckta Nackareservatet.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet busslinjer som trafikerar närliggande Nacka trafikplats där restiden in till Slussen är cirka 10 minuter. På cirka 500 meters promenad når ni knutpunkten Nacka Strand, härifrån tar ni båten till Nybroplan, Slussen eller Strömkajen där den snabbaste båten tar cirka 20 minuter. Från Nacka Strand når ni även Djurgården, Lidingö och vidare ut i skärgården. År 2030 planeras förlängningen av tunnelbanans blåa linje stå klar. Närmaste station kommer placeras på kort promenadavstånd från huset och restiden in till T-centralen kommer vara 12 minuter. Bilvägen in till centrala Stockholm är cirka 8 kilometer.

Tillträde kan ske från och med 1/8 och framåt. Varmt välkomna att ta vara på en möjlighet som sällan kommer åter!

Mer om mäklarna