Gamla Väster, Malmö

Jöns Filsgatan 3

  • 14 rum
  • 399 kvm
  • Villa
Högstbjudande 23 995 000 kr

Två gathus på Gamla Väster

Mitt bland de pittoreska kvarteren på Gamla Väster ges nu denna unika möjlighet att förvärva två gedigna gathus med en gemensam gårdsmiljö som står redo att förädlas och tas i bruk! Här känner man historiens vingslag utmed mysiga gatstensbelagda gator med praktfulla byggnader jämsides brokiga och pastellfärgade gathus som förgylls av färgrika stockrosor längs husmurarna. Trots att man befinner sig mitt i stadspulsen så infinner sig ett påtagligt lugn i gränderna bortom Lilla Torgs kafé- och restaurangmyller.

På den 506 m² stora och friköpta tomten Diana 27 finns en väldigt mångsidig fastigheten såväl inne som ute där boende eller kommersiella ändamål kan gå från idé till verklighet. Interiört finns uppemot 400 m² lokalarea fördelat på två byggnader med öppningar mellan sig, ett ljusgult gathus på Jöns Filsgatan 5 samt ett rosa gathus på Jöns Filsgatan 3, båda med takkupor, kulturfönster och varsin entré från Jöns Filsgatan. Till det rosa gathuset hör även en tillbyggnad på gårdssidan med en modern stjärnformad påbyggnad på taket som inrymmer ett kontor. Fastigheten kontoriserades under 90-talet och är idag taxerad som en hyreshusenhet för lokaler (325). I gällande detaljplan är fastighetens användningsområde däremot betecknad till bostad och viss handel vilket möjliggör andra användningsområden än kontor såsom bostadsprojekt, boende kombinerat med företagande, generationsboende mm.

Den gemensamma innergården nås utvändigt via portgången i det ljusgula gathuset och invändigt via dörrförbindelse i det rosa gathuset. En rofylld gårdsmiljö mitt i staden som mäter ca 250 m² där både trädgård och uppställningsplatser för mindre fordon kan anordnas.

Här kan man tillskapa sig ett fantastiskt boende eller utgå från kontorslokaler som man uppdaterar med nutidens bekvämligheter samtidigt som man avnjuter en atmosfär från svunna tider. Det centrala läget är anpassat efter livsnjutaren med ett rikt närlingsliv, ett högt service- och restaurangutbud samt resande via Centralstationen alldeles runt hörnet - allt på gångavstånd!

Välkommen!

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Gamla Väster, Malmö

Jöns Filsgatan 3

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.