Slaka, Linköping

Gamla Kalmarvägen 41

Såld
  • 3 rum
  • 72 kvm
  • Villa

Möjligheternas fastighet i Slaka

Nu erbjuder vi möjligheten att förvärva en attraktiv fastighet i utkanten av Slaka samhälle, 10 minuter utanför Linköping. Här kan du antingen förverkliga drömmen om att bygga nytt, stycka av till två tomter eller förädla befintliga byggnader och mark.

Den här gårdsliknande fastigheten är på drygt 2 600 kvadratmeter och är bebyggd med ett bostadshus om 72 kvadrat boyta där ursprungsbyggnaden uppfördes 1890 och som senare byggts ut i vinkel. På fastigheten finns en ladugårdsbyggnad med flertalet olika utrymmen, bl.a. garage, en verkstad, ett isolerat rum, förvaringsbod, lada, magasin och växthus. Det finns en fristående friggebod som använts som gäststuga. Det finns även en jordkällare på tomten. Tomten är plan och rik på växtlighet med flertalet fruktträd, bärbuskar och odlingsmöjligheter. Bostadsbyggnaden är i ett omfattande renoveringsbehov. En besiktning har gjorts med flertalet anmärkningar som är viktiga att ta del av som köpare.

Fastigheten omfattas av detaljplan där planen möjliggör avstyckning av fastigheten till två väldigt stora villatomter om drygt 1 000 kvm vardera. Vill man som köpare riva befintlig byggnation och bygga två nya bostadshus på varsin fastighet är det alltså möjligt. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns i området.

I Slaka kan man njuta av den lugna, avkopplande "landet-atmosfären" samtidigt som det endast är 10 minuters cykelfärd från Mjärdevi/Universitetet. I samhället finns det tre förskolor och grundskola årskurs F-6. Det finns även goda bussförbindelser och cykelvägar anslutna till Lambohov och vidare in till Linköping. Närmsta matbutik och övrigt serviceutbud finns i Lambohovs Centrum och Djurgårdens centrum, endast några kilometer bort. Bekvämt avstånd till badplats vid Blå Lagunen och motionsspår för dig som gillar löpning och skogspromenader.

Tillfälle att ta vara på - varmt välkomna att anmäla er på visning!

Mer om mäklarna