Hejdegården, Linköping

Hejdegatan 51

REDO™
  • 7 rum
  • 182 + 65 kvm
  • Villa

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Påtaglig karaktär och charm med oslagbart läge och utsikt över Stångån

Välkommen till en sällsynt pärla med påtaglig karaktär och charm, ett hem som fångar hjärtat vid första anblick. Här bor du i ett insynsskyddat och privat läge, med en storslagen utsikt över Stångån, som skapar en lugn och fridfull atmosfär. Huset byggt 1944, helt om- och tillbyggt 1956, erbjuder 247 kvm fulla av tidlös funkisstil med välbevarade originaldetaljer som berättar om dess omsorgsfullt bevarade historia. Fastigheten har uppdaterats med varsam hand och erbjuder den perfekta balansen mellan klassisk charm och moderna bekvämligheter.

Huset består av entréhall med platsbyggd förvaring och en gästwc. Vidare följer allrum, tre sovrum med bra förvaringsmöjligheter, badrum, vardagsrum med murad öppen spis, panoramautsikt över Stångån och i fil ett bibliotek. Husets suterrängvåning nås via köksentré eller den generösa Klockriketrappan mitt i huset. Här finner du ett väldigt rymligt kök med stor matplats, en storslagen matsal med ett klassiskt "telefonhörn" som idag används som kontorsyta, tre förrådsrum, tvättstuga, matkällare, verkstad och ytterligare en gästwc. Ner mot ån är en uppvuxen härlig trädgård med fruktträd och vacker grönska och en päronformad damm med terrazzobotten. Här finns också en altan under tak med terrazzogolv, samma som i dammen, och med en murad öppen spis. Från uteplatsens hammock ser man längs Stångån, som kröker sig, förbi Ladugårskällan mot Åbacka café.

Med en tomt på 692 kvm får du en oas mitt i staden, en plats där drömmar blir verklighet. Den rogivande närheten till naturen och Stångåns glittrande vatten, kombinerat med det centrala läget, gör detta till en oslagbar bostad. Här har du direkt närhet till allt som Linköping har att erbjuda, från stadens puls till den vackra Stångåpromenaden som sträcker sig precis nedanför huset.

Detta är inte bara ett hus, det är ett hem, en upplevelse, och ett läge som måste upplevas för att förstås.
Välkommen hem till sagan!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Boka visning

  • Bokad visning, anmäl er via hemsidan. Varmt välkomna!

  • Bokad visning, anmäl er via hemsidan. Varmt välkomna

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Hejdegården, Linköping

Hejdegatan 51

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.