Ekestad, Kristianstad

Helmershusvägen 251

Såld
  • 6 rum
  • 168 kvm
  • Villa

Vita villan i Ekestad - en vacker idyll med utsikt över Råbelövssjön!

På svårslaget läge, vackert placerat på en udde med vidunderlig utsikt över Råbelövssjön stoltserar en stor, vitputsad villa med anor från 1800-talet. Här är det inte bara det vackra huset som tilltalar utan hela platsen bär på något rent av magiskt - med sagolik sjöutsikt åt nästan alla väderstreck, badbrygga, båtplats och känslan av att leva helt ostört. Det är inte mycket som slår det. Stor tomt om nästan 3000 kvm som inte bara har ett fantastiskt läge utan även prunkande rabatter, vackra stensättningar, flertalet uteplatser, ett otroligt orangeri, två gästhus och mycket, mycket mer. Är man inte sugen på ett svalkande dopp i sjön kan man ta ett värmande sådant i spabadet som är fint placerat på uteplatsen med direkt utsikt över sjön.

Invändigt har man moderniserat med påkostade material men samtidigt med stor respekt för husets ursprung. Man har bevarat så många originaldetaljer som varit möjligt, till exempel de vackra gamla furugolven, höga bröstpanelerna, kakelugn och synliga takbjälkar. De svagt knarrande spegeldörrarna och profilerade snickerier är bara några av de detaljerna som sätter känslan i huset. Villan har ägts av en och samma familj sedan uppförandet och det är tydligt att det här är en plats man vill stanna på länge.
Villan är välplanerad och rummen är generösa till sin storlek vilket ger gott om ytor att röra sig på samtidigt som blicken allt som oftast letar sig mot de vackra fönsterna och ut mot den oslagbara vyn.

Att ha gäster på besök är lätt när man bor här - det finns två gästhus som är trivsamt inredda med öppet upp till nock. Det ena huset består av ett stort sovrum medan det andra har sovrum, pentry och badrum.

Helmershusvägen 251 ligger fridfullt i Ekestad, precis intill Råbelövs naturreservat och för att komma hit tar man sig längs de slingrande grusvägarna, genom det vackra landskapet av ängar, fält och skog.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Följ oss gärna på Instagram på Skandiamaklarna_kristianstad. Där får ni full uppdatering på både aktuella och framtida förmedlingar.

Mer om mäklarna