Skälsmara, Ingarö

Platåslingan 15

Besiktigad Försäkrad
  • 3 rum
  • 68 + 24 kvm
  • Villa
Accepterat pris 3 500 000 kr

Vinterbonat fritidshus i högt fint läge med stor altan på Ingarö

Välkommen till hela 74 kvm total yta i högt insynsskyddat läge, nära buss i Skälsmara på Ingarö. Huvudbyggnad och ett gästhus står högt på en bergstomt med en stor altan i syd-/sydväst som kan nås av många soltimmar per dag. Här bjuder du vännerna på dryck och grillat eller så tänder du en mysig brasa i den murade öppna spisen!

Du får en välskött och mysig huvudbyggnad om ca 50 kvm som varit i samma släkts ägo sedan det byggdes 1973 och som vårdats med kärlek. Lägg därtill ett attefallsbostadshus från år 2020 på 24 kvm med egen köksdel samt dusch, toalett och tvättmaskin. På tomtens västra del finns ytterligare en gäststuga om 10 kvm som kan nyttjas av övernattande gäster eller som hobbyrum/snickarbod.

Stället fungerar som både fritids- och permanentboende och nu har du chansen att utveckla det till ditt eget drömboende! Nuvarande ägare värmer upp huset året runt vilket gör att huset mår bra och de kan kan nyttja det alla årstider när andan faller in. Inomhus finns hall, kök och stort vardagsrum med öppen spis och stora fönster med mycket ljusinsläpp. De två sovrummen är strategiskt bra placerade mot norr för att ge svalka och lugn och ro för god nattsömn. Separat toalettrum med vattentoalett och handfat. Duschen i huvudbyggnaden har du i direkt anslutning till ett av sovrummen.

Tomten är en lättskött bergs- och naturtomt där du kan njuta av de öppna vidderna såväl sommar- som vinterdagar. Här slipper du gräsklippning och du har en avkopplande skärgårdsmiljö med hav, sjöar samt bär- och svampskog inom räckhåll.

Detta boende är självförsörjande på vatten från egen djupborrad brunn men det finns även tillgång till sommarvatten. Skälsmara på Ingarö är ett prioriterat förändringsområde( PFO) inom Värmdö kommun. För utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp samt för planläggning av större byggrätter, läs mer på varmdo.se

Områdets nuvarande detaljplan tillåter utbyggnad till 60 kvm, därtill avvikelse 10%. Komplementshus kan vara 40 kvm. Dessutom gäller attefallsreglerna, läs mer på varmdo.se

Här finner du lugnet och egen tid eller så samlar du vänner och släkt för att umgås, leka, promenera, träna, pyssla eller arbeta i hobbyrum/snickarbod eller för att njuta av mysiga middagar. De fina badplatserna vid Norsviken och Toholmen välkända för de boende, liksom Hanskroka samt ett antal insjöar. För dig som har eller vill skaffa båt så finns båtbryggor att ansöka om medlemskap i. Värmdö musteri med butik och café på Säby samt områdena Östernäs och Eknäs finns en cykeltur bort. Dessutom har man Bistro Björkvik, Björkvik havsbad och Björnö naturreservat, Ingarö golfklubb och Brunn en kort bilresa från bostaden. Har du båt så finns många möjliga utflyktsmål både nära och långt ut i skärgårdens havsband.

Välkommen hem!

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Skälsmara, Ingarö

Platåslingan 15

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.

Pågående budgivning

Högsta bud 3 000 000 kr
  • 3 000 000 kr Budgivare 1 2024-10-21 11:47