Mälarhöjden, Hägersten

Haeffnersvägen 12

  • 7 rum
  • 231 + 21 kvm
  • Villa
Utgångspris 11 000 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Efter att huset haft en och samma ägare i 48 år närmar vi oss det sista kapitlet i historian om en adelssläkt från sent 1600-tal, som nu får ge plats åt nästa generation.

Här kommer därmed ett sällsynt tillfälle att få äran att förädla en k-märkt byggmästarvilla, där renovering med omsorg är att rekommendera. Förhoppningsvis förblir detta ett framstående exemplar av det sena sextiotalets tidlösa arkitektur.

Sammanlagd yta om 252 (mätbevis 231+21) kvm fördelat på två trivsamma våningsplan. Denna robusta tvåplansvilla är till stora delar i välhållet originalskick sedan sent sextiotal. Sällskapsytorna på övre plan präglas av tydliga karaktärsdrag där rikligt ljusinsläpp i kombination med stora, öppna och sociala ytor ger en både tidstypisk men ändå modern karaktär. För den stora familjen finns dessutom ytorna som behövs för att barnen ska få varsitt rum samtidigt som charmen är påtaglig med exempelvis den öppna spisen i gillestugan.

Attraktivt, lugnt och privat läge invid lugn återvändsgata på Haeffnersvägen. Den stora hörntomten är friköpt och erbjuder fina plana gräsytor som nås via husets två utgångar i entréplan. Därtill kan en tredje utgång via tvättstugan med enkla medel återställas/återskapas. God potential finns för att exempelvis hyra ut delar av entréplanet. Ett alternativ kan även vara att familjens äldre barn får möjlighet att nyttja denna avskilda del av bostaden, som ett alternativ när det ännu inte blivit högaktuellt att flyga vidare ut ur boet. Idag finns redan tvättstuga/bastu (med plomberad dusch) samt separat wc i anslutning till ett avskilt sovrum med egen kokvrå/pentry. Framför entrén finns dessutom gott om plats för två bilar, samt en tredje i garaget.

I andra änden av denna generösa tomt planar gräsytorna ut och övergår till ett kuperat lummigare parti (allmänning), där marknivån till stor del ligger lägre än husets trädgård och i övrigt plana gräsytor. Här inom tomtens gränser finns det möjligheter för gröna fingrar att sätta egen prägel.

De fyra intilliggande enfamiljshusen på Haeffnersvägen 6, 8, 10 och 12 kännetecknas av mycket snarlik karaktär med en konsekvent utförd gestaltning, de kubiska volymerna och inte minst kontrasten mellan fasader i rött tegel, vit puts och oljad träpanel. Husets smakfullt inpassade souterrängvåning ger en intressant variation i den sluttande terrängen i jämförelse med husets jämnåriga syskon. Vi kan nu glädjas åt att en av de fyra syskonen Stockholm Gertrud nu är redo att visas upp för allmänheten.

Bostaden kommer förhandsvisas löpande under sensommaren/hösten och kan komma att säljas innan ordinarie visningar. Anmäl gärna ditt intresse via skandiamaklarna.se för att få svar på eventuella frågetecken samt för att underlätta för oss att hålla er uppdaterade kring utvecklingen. Kontakta ansvarig mäklare William Wallsén på 070-754 01 87 vid intresse för tidigare visning.

Boka visning

  • Varmt välkommen på öppen visning, boka gärna visningstid på skandiamaklarna.se

  • Varmt välkommen på öppen visning, boka gärna visningstid på skandiamaklarna.se

  • Anmälan krävs, kontakta mäklare för tidsbokning. OBS! Visningen kan komma att ställas in och hålls därmed enbart i det fall bostaden ej blivit såld.

Mäklare

Bostadsfakta

Media

Bilder

Planritning

Mälarhöjden, Hägersten

Haeffnersvägen 12

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.