Mälarhöjden, Hägersten

Sankt Mickelsgatan 98

REDO™
  • 8 rum
  • 178 + 80 kvm
  • Villa

Stort tegelhus med många sovrum, stora sociala ytor & garage. Bevarad charm & praktisk planlösning!

Välkomna till en mycket eftertraktad villa i populära Mälarhöjden! Denna bostad uppfördes år 1928 med ombyggnadsår 1974 och har en fin balans mellan det charmiga 20-talet och 70-talets enkla men lekfulla postmodernism. Här finns bl.a. en vacker kakelugn och trägolv i original medan 70-talets praktiska anda också blir synbar och uppskattad i huset. Huset har en totalyta om hela 258 kvm, fördelat på två plan plus källare. Planlösningen är mycket väl genomtänkt, med stora sociala ytor och flera sovrum som rymmer den större familjen. Ytorna är bra planerade och det finns idag sex sovrum, stort vardagsrum, kök med generös matplats intill samt tre badrum/wc. Källaren har utrymmen som kan användas helt utefter eget önskemål, detta för att skapa rum som passar era behov. I huset erbjuds ljusa, öppna rum med härligt ljusinsläpp från olika väderstreck. För er med gröna fingrar finns ytterligare möjligheter att skapa den trädgård som önskas. Utöver detta finns ett garage med plats för stor bil samt en asfalterad uppfart med utrymme för två ytterligare bilar.

När ni kliver in i huset möts ni av en ljus och luftig känsla, med en välplanerad planlösning. Entréplanet rymmer en praktisk hall, helkaklat badrum med dusch och tre rymliga sovrum/kontor. De sociala ytorna nås från detta våningsplan och består av ett stort vardagsrum med fönster i flera olika väderstreck samt kök med trevlig matplats intill massivt fönsterparti. Här kan ni njuta av många trevliga och långa middagar med familj och vänner.
På övervåningen finner ni en optimal disponering med ett master bedroom med kakelugn samt två ytterligare sovrum med plats för säng, skrivbord och ytterligare inredning. Det finns ett generöst förråd med plats för det mesta man vill ha nära men inte synbart. Detta utrymme nås från ett av sovrummen och är lättåtkomligt och mycket uppskattat. På övervåningen finns även en modern wc samt ytterligare förvaringsmöjligheter i smarta skrymslen och garderober. Balkongen nås även från detta plan, med utsikt over trädgården och områdets grönska. Husets källarplan omfattar en stor gillestuga, wc, duschrum, bastu, tvättstuga samt matkällare.

Detta är ett hus med mycket historia som från 20-talets "lilla höghus" i trä, omvandlats och byggts ut till ett av de större husen i området. Huset har tagits väl omhand genom åren och har varit i familjens ägo sedan 1967. Det är det bästa betyget för att detta hus är ett hus att både trivas och växta i. Under åren har bl.a. bergvärme installerats, badrum samt wc renoverats, laddbox tillkommit och fiber dragits in. Trädgården som omfamnar huset är både plan och lättarbetad. Det finns en träbelagd- samt en stenbelagd uteplats att nyttja och önskas större ytor går det med enkelhet skapa den yta som passar era behov. Gräsytorna är perfekta för diverse utelekar och utöver de fruktrika äppelträden ryms även fler planteringar och odlingar på tomten.

Dess strategiska läge ger en perfekt balans mellan stadens bekvämligheter och ett lugnt boende. Inom några minuters gångavstånd finns tunnelbanestationen i både Mälarhöjden och Axelsberg, vilket gör pendlingen till centrum enkel. Sankt Mickelsgatan erbjuder en säker och rak väg till Mälarhöjdens skola, och det är vanligt att se barn och familjer promenera där varje morgon. Området erbjuder närhet till mataffärer, restauranger och caféer samt annan service som gör vardagen bekväm. Vinterviken och Aspudden med sin småstadscharm och Aspuddsparken ligger också inom bekvämt promenadavstånd.

Varmt välkomna!

REDO™

Detta är en REDO™ bostad. Kontakta mäklaren för mer information.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Mälarhöjden, Hägersten

Sankt Mickelsgatan 98

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.