Ågesta - Stora Mellansjö, Farsta

Ågestavägen 218

Besiktigad Försäkrad
  • 7 rum
  • 237 kvm
  • Villa
Utgångspris 11 750 000 kr

Välskött familjevilla med herrgårdskänsla ett stenkast från badsjö, golfbana och stall.

Närmare än så här kommer man nog inte känslan av ett mansion i Huddinge där det pampiga och representativa framträder i såväl utseende på hus som känsla inomhus.

I populära Mellansjö kan vi nu stolt presentera denna högklassiga familjevilla med en fantastisk trädgårdstomt.

Huset är beläget utan någon större insyn och genomsyras av luft och rymd med genomgående välplanerade ytor. Vi finner bland annat ett stort vardagsrum med stora fönsterpartier som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp, plats för såväl matplats som soffgrupp samt en braskamin som central punkt. Här finns även ett nymoderniserat (våren -24) och mycket smakfullt inrett kök, två helkaklade badrum, 5 bra sovrum samt extra allrum med takhöjd upp till nock.

Mäktig trädäckad uteplats, delvis under tak, med gott om plats för såväl flertalet sittgrupper som matgrupper och solstolar. Här kan man avnjuta många sena sommarmiddagar i goda vänners lag. Dessutom finns två fina balkonger och sist men inte minst, en separat del med utespa för ytterligare njutning och härlig avkoppling. Livskvalitet!

Beläget i ett mycket populärt område med tillhörande faciliteter såsom tennisbana och gemensam fin badudde. Även närhet till golfbana (endast 500 m till golfrestaurangen) och hästanläggning med välkänd ridskola. Buss i direkt närhet men även promenadavstånd till T-bana.

Ett drömhem och ett "One Of A Kind" som bara kan upplevas på plats.

Hjärtligt välkommen på visning!

En trevlig beskrivning av Mellansjö från en före detta granne:

När vi flyttade hit kände vi inte till Mellansjö speciellt mycket. När vi bekantade oss med området fick vi dock många positiva överraskningar. En sådan var badudden som bara ligger några minuter bort, där vi har tagit många härliga kvällsdopp. Även kajakpaddling är att rekommendera. Tennisbanan och de två lekplatserna var andra positiva överraskningar. Vår lille son älskar att vara på lekplatsen som ligger vi ån, där bävern bor, för där finns ett tåg som han inte gärna lämnar.

Det finns många härliga promenadstråk i området. Promenaden runt sjöarna Ågestasjön och Magelungen tar ca 1 timme vardera. På vintrarna känns det ibland som om man är i fjällen, när folk kommer gåendes med sina längdåkningsskidor och golfvagnar från T-bana Farsta Strand eller pendeln för att ta sig en tur på golfbanan. Vill man inte åka skidor så finns det en plogad bana på sjön för en tur med långfärdsskridskorna. Det är bara att ta på sig skridskorna så är man ute på isen.

OMRÅDET
Mellansjö är ett kulturhistoriskt och naturskönt område intill sjön Magelungen. Mellansjö ligger på gammal jordbruksmark som från början tillhört Ågesta Gård.

KOMMUNIKATION
Trots det naturnära läget så är det ändå nära till både Farsta Centrum och Huddinge Centrum för vidare färd mot Stockholm och Södertälje. Man kan lätt promenera över bron och nå både tunnelbana och pendeln på 15-20 minuter. Till Mellansjö kommer man med bil eller buss. Buss 742 går från Huddinge centrum via Farsta strand till Farsta centrum. Med bil är man i Farsta på ca 3 min och i stan på ca 15 min.

NATUR & FRITID
I närheten ligger flera ridhus och hela Ågesta friluftsområde med skid- och löpspår. 5 minuters promenad till Ågesta golfklubbs 27-hålsanläggning med trevlig restaurang som vissa sommarkvällar anordnar temakvällar med grillning och livemusik. Ågestasjön är en viktig fågellokal och lockar ornitologer från hela Sverige. Mellansjö är ett populärt promenadstråk för många som vill gå runt sjöarna Ågestasjön och Magelungen (ca 1 timmes promenad) där även en fin badudde med bl.a. dansbana, dusch och omklädning finns. Här finns också lekplats samt tennisbana.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Ågesta - Stora Mellansjö, Farsta

Ågestavägen 218

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.