Hosjö, Falun

Centralvägen 48

Besiktigad
  • 7 rum
  • 212 + 25 kvm
  • Villa
Högstbjudande 4 995 000 kr

Unik fastighet med charmigt gårdshus och rymlig lada i Hosjö Falun.

Välkommen till en sällsynt chans att förvärva en unik fastighet med rötter från sekelskiftet, cirka 1870-1905, belägen på en magnifik tomt om 3 863 kvm. Denna historiska pärla erbjuder en storslagen huvudbyggnad, ett charmigt gårdshus samt en rymlig lada, allt inbäddat i en trädgård fylld med blomster, träd och buskar som ger fastigheten en idyllisk inramning.

Huvudbyggnaden är en imponerande 1,5-plansvilla med källare och har generösa ytor och högt i tak, som ger en känsla av rymd och elegans. Den arkitektoniska stilen är tidstypisk med detaljer som välbevarade dörrar, stora fönsternischer och luftiga rum som andas klassisk charm. Huvudhuset består av sju rum och kök om 212 kvm och är fördelade på ett sätt som skapar både praktiska lösningar och behagliga miljöer för familjeliv, umgänge och avkoppling.

Nedre plan består av en entréhall, härifrån når du en WC som är praktiskt belägen för gäster. Vidare in i huset öppnar sig det stora lantköket, som är hemmets hjärta. Köket är utrustat med en generös köksö som inbjuder till matlagning i sällskap och här finns även plats för ett stort matbord där hela familjen kan samlas. Här finns även en öppen spis med insats. Köket ligger i anslutning till ett mysigt arbetsrum eller sovrum, där en charmig kakelugn sprider värme och skapar en inbjudande miljö. Intill detta rum finner du ett smakfullt badrum med dusch och golvvärme. Husets stora vardagsrum är en sann höjdpunkt med sina enorma ytor, stora fönsterpartier och generösa takhöjd som fyller rummet med naturligt ljus och en öppen spis med insats. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats, vilket gör det till ett idealiskt rum för både vardagsliv och större sammankomster. Från vardagsrummet når du en rymlig altan som vetter mot den grönskande baksidan av trädgården, en perfekt plats för avkoppling och sommarens alla måltider utomhus.

På övre plan fortsätter känslan av rymd och ljus. Här möts du av ett mysigt allrum. Det stora sovrummet på detta plan är en fristad med plats för både säng och sittmöbler, och här finns även möjlighet att inreda en privat hörna för avkoppling eller dela av det till två sovrum om så önskas. En rymlig hall leder vidare till husets andra badrum, som är utrustat med golvvärme och badkar för lugna stunder av avkoppling. Övervåningen rymmer även en stor ateljé, idealisk för den kreativa själen, här finns en utgång till en härlig balkong. Vidare finns en rymlig klädkammare för förvaring, ett litet gästrum samt ytterligare ett sovrum.

Källarplan rymmer tvättstuga och förråd. Under huvudbyggnaden finns även en matkällare, som är idealisk för förvaring av matvaror och drycker i en sval och stabil temperatur.

Det fristående gårdshuset på 105 kvm är lika charmigt som det är funktionellt. Det har alla möjligheter att fungera som ett generationsboende eller hyras ut för extra inkomst. På nedre plan finner du ett komplett kök med plats för matbord och övrigt möblemang, ett vardagsrum med en mysig kamin och utgång till en trall som bjuder in till utomhusvistelser. Här finns även ett praktiskt förråd samt en WC med handfat. Övre plan erbjuder två stora sovrum, ytterligare ett förråd och ett badrum med dusch.

På tomten finner du en stenlagd brunn som både tillför karaktär och charm till gården. Den stora ladan på fastigheten erbjuder oändliga möjligheter för den som vill inreda ytterligare boende- eller förvaringsutrymme, kanske till och med skapa en drömstudio eller ett galleri.
Här finns plats för en bil där det även finns ett eluttag till motorvärmare m.m.
Till gårdshuset finns också två parkeringsplatser, bortanför ladan med el till motorvärmare.

Denna fastighet erbjuder en unik kombination av historia, charm och funktionalitet, med generösa ytor och fantastiska detaljer. Den är redo att välkomna nya ägare som uppskattar det unika i denna sällsynta pärla och som vill skapa sitt eget paradis på denna underbara plats.

Varmt välkommen att lämna din intresseanmälan.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Hosjö, Falun

Centralvägen 48

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.