Enskede Gård

Medlemsvägen 62

Såld
  • 6 rum
  • 134 + 62 kvm
  • Villa

Klassisk 20-tals villa i underbara kvarter

Välkommen till detta charmiga och fina 20-talshus hus i bra skick beläget i fantastiska Enskede Gård med arkitektritad, fristående ateljéhus från 2022. Här bor man i väldigt citynära och anrika gamla villakvarter med omedelbar närhet till allt, granne med stan och med Södermalm på gångavstånd men ändå lugnt och avskilt. Huset ligger med ett soligt och bra läge på mycket trivsam och inbjudande trädgårdstomt med gott om soltimmar samt en fin trädäckad altan där man med fördel sitter till sena kvällen under sommarhalvåret. Vidare erbjuder huset en social bottenvåning med stort härligt kök i öppen planlösning mot vardagsrum och matsal där ljuset flödar från originalfönstren i tre väderstreck . I vardagsrummet hittar vi också en värmande inglasad öppen spis som hjälper till att skapa atmosfär, känsla och värme kalla vinterkvällar samt en platsbyggd soffa. Från köket har vi direkt access till altanen vilket gör den till en given plats under årets varma månader. På bottenvåningen finns även en rymlig, ljus och välkomnande hall. Till övervåningen kommer vi sedan via vacker trätrappa i original och husets övre plan erbjuder tre trivsamma sovrum, wcn och en balkong med kvällssol. Slutligen en källarplan där vi hittar ett stilrent och mycket fint renoverat badrum/tvättstuga med bastu, allrum/sovrum, separat wc och pannrum/förråd.

I den stora och mycket fina trädgårdens nedre del finns en "studio/ateljé". Ateljén som är på c:a 29 kvm består idag av en lägenhet med eget badrum och separat gästrum med egen entré och dusch/wc som går att slå ihop till en större "lägenhet".

Huset trädgård är en verklig pärla på 778 kvadratmeter, där fruktträdens dofter möter rosornas skönhet. Här kan du njuta av en kopp kaffe på altanen eller äta middag under stjärnorna på någon av de olika uteplatserna. Oavsett om du föredrar solsken eller skugga, finns det alltid en plats att njuta av dagen i denna grönskande trädgård. Vi hittar också ett växthus med indraget vatten. På tomten finns Rosenpergola, ängspartier för bina, 6 st äppelträd, päronträd med fyra olika sorters päron, körsbärsträd, röda, svarta och vita vinbär, vita och röda krusbär, hallonbuskar, fläderträd, jasminträd samt ett japanskt körsbärsträd.

Husets fantastiska läge är en av dess största tillgångar. Med Lindetvärbana station precis runt hörnet tar det bara 12 minuter att nå Stockholms city. Dessutom ger närheten till Årstaviken och det trendiga slakthusområdet dig möjlighet att både njuta av bad och det pulserande stadslivet. För familjer är detta område en trygg oas, där barnen kan leka fritt mellan husen precis som i Bullerbyn. Grannskapet är inte bara lugnt och vänligt utan har också den unika atmosfären av en landsbygdskänsla, vilket gör det till en perfekt plats att kalla hem.

Bergvärme. Fiber finns indraget. Uppställningsplats för bil på båda sidor av huset. Mycket bra förvaring med rymligt vindsförråd och källarförråd och bod/verkstad.

Välkommen hem!

Mer om mäklarna