Danderyd, Djursholm

Ragnaröksvägen 15

  • 6 rum
  • 183 + 61 kvm
  • Villa
Högstbjudande 21 000 000 kr

Elegant arkitektritad enplansvilla med sol hela dagen.

För 55 år sedan lät ett ungt par uppföra en familjevilla på en underbar hörntomt i lugna kvarter i Djursholm. Deras önskemål till arkitekten var att villan skulle vara både modern och tidlös och att den skulle passa deras familj med små, och senare utflugna, barn.

Att ägarfamiljen blev kvar i villan får anses vara ett gott betyg till arkitekten och det unga parets visioner. Villan ritades helt utifrån familjens behov och önskemål. Resultatet är ett elegant och välplanerat hem med genomtänkt planlösning, stora fönsterpartier och altandörrar mot den soliga trädgården. Huvudentré med kapprum och gästtoalett. Sällskapsrum i fil och i en öppen planlösning med vardagsrum, matplats och kök i anslutning till varandra. Tak upp till nock, med en takhöjd om 3,2 m som mest. Vardagsrummet har en murad öppen spis, platsbyggda bokhyllor och ett burspråk med fönsternisch djup nog att sitta i. Mörka trägolv av träslaget Merbau. I kök, matplats och hall mot sovrumsavdelningen är golvet nåtat i svart. Master bedroom är placerat i husets ena ände tillsammans med litet arbetsrum och walk-in-closet samt badrum med dusch & bastu. I husets andra ände ligger övriga sovrum (två, ursprungligen tre) med badrum i anslutning. Från denna del av huset når man även källarplanet med allrum/hobbyrum samt förrådsutrymmen. På husets bortre gavel finns ett uthyrningsrum med badrum, som t.ex. kan användas till en barnflicka. Utrymmet kan även lätt integreras med övriga huset. Bakom köket finns rymlig klädvårdsavdelning och en groventré. Stenläggning kring hela huset och vid entréerna mot gatan. Imponerande bokhäck ramar in tomten och skyddar från insyn. Sol från morgon till kväll. Plan gräsyta med plats för pool. Dubbelgarage samt förråd för cyklar m.m.

Ragnaröksvägen är en liten, lugn lokalgata i centrala Djursholm med närhet till det mesta. Från Ragnaröksvägen 15 är det bara en kort promenad till Roslagsbanans station Djursholms Ösby varifrån samtliga tåg går till Östra Station. Även promenadavstånd till t-banan (Danderyds Sjukhus). I det direkta närområdet finns både förskola (Änglagaraget, Svalan, Hildingavägen m.fl.) och skolor (Ösbyskolan åk 0-3, Vasaskolan åk 0-6, VR Samskola åk 7-9 & VR gymnasium). Även trevliga Djursholms Torg, med sitt stora serviceutbud och livliga restauranger, ligger på promenadavstånd liksom de vackra promenadstråken längs Värtan. För den badsugne finns Ösbysjön i det direkta närområdet.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Danderyd, Djursholm

Ragnaröksvägen 15

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.

Pågående budgivning

Kontakta mäklaren för information om budgivningen.