Allerum

Mjöhultsvägen 142

  • 4 rum
  • 100 + 488 kvm
  • Gård
Högstbjudande 3 895 000 kr

Boka visning

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din bokning!

 

Välkommen på visningen!

Charmig gård med stor tomt och fantastisk potential i Allerum!

På en lugn och lantlig plats i omtyckta Allerum finner vi denna charmiga gård som erbjuder en fantastisk potential för den som drömmer om ett liv nära naturen men ändå med närhet till stadens bekvämligheter. Med ett boningshus och ett sidohus som tillsammans erbjuder cirka 150kvm boyta plus minst lika stor biyta i form av oinredd vind samt förråd finns här en gyllene möjlighet att skapa något helt unikt. Boningshuset består av köksentré och kök (delvis utrivet), allrum, matsal, två sovrum, samt finentré och badrum. Boningshuset och sidohuset är i behov av renovering men ger utrymme för kreativa lösningar - renovera dem var för sig eller slå samman dem till en stor, sammanhängande bostad. Möjligheterna är oändliga och bara din egen fantasi sätter gränserna.

Utöver boningshusen finns en stor ekonomibyggnad på hela 488 kvm, som nyligen har genomgått en omfattande renovering. Byggnaden står nu redo att anpassas efter nästa ägares önskemål och kan enkelt delas upp i två separata delar. Ena delen kan med fördel inredas som stall eller användas för annan verksamhet. Byggnaden är i mycket gott skick och bjuder på stora möjligheter för den som söker både boende och plats för verksamhet på samma gård.

Norr om gårdsbebyggelsen ligger en stor, öppen och obebyggd grönyta på cirka 2 600 kvm som tillhör fastigheten. Denna yta kan troligtvis styckas av till en eller två tomter och säljas - en idealisk möjlighet att finansiera renoveringen av boningshusen eller utöka bebyggelsen på fastigheten. Alternativt kan marken användas som hage eller till andra ändamål som passar din livsstil och behov. I övrigt finns fina grönytor runt om bebyggelsen och i mitten av de fyra byggnaderna finns en lugn och insynsskyddad innergård, även här med stora möjligheter.

Gårdens läge är perfekt för den som vill bo lantligt men ändå ha bekväm närhet till staden. Med bara 10-15 minuters bilfärd når du både Helsingborgs och Höganäs centrum, med dess rika utbud av shopping, restauranger och kultur. Utanför gården finns även goda bussförbindelser (linje 224) som snabbt tar dig till både Helsingborg och Höganäs, vilket gör pendling enkel och bekväm.

Denna gård är en sällsynt möjlighet för den som söker att förverkliga sitt drömboende i en vacker och naturnära miljö, samtidigt som man har flexibiliteten att skapa något alldeles eget. Här finns all potential för ett harmoniskt lantliv, antingen för familjen eller för den som drömmer om att driva verksamhet på gården.

Boningshus: 100kvm enligt taxeringsuppgift + oinredd vind (Utvändiga mått ca. Längd: 15,57m - Bredd: 7,35m)
Uthuslänga: Sidohus (boyta) med kök samt garage/förråd (biyta) i dåligt skick + oinredd vind (Utvändiga mått ca. Längd: 16,5m - Bredd: 6,7m)
FD stall med loge/lada: Stallbyggnad med pannrum på gavel + övervåning samt rejäl loge/lada i anslutning: 488kvm (Utvändiga mått ca. Längd: 23,9m - Bredd: 10,75m + Längd: 18,1m - Bredd: 9,55m)
Obebyggd tomt: ca. 2 600kvm med egen infart från vägen
Fastighetens totala storlek: 6 354kvm

Varmt välkommen på visning med oss på SkandiaMäklarna!

Boka visning

  • Varmt välkommen på visning, anmälan krävs. Bokning görs till mäklaren eller på annonssidan, tryck på "BOKA".

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

  • Boningshus
    Boningshus
  • Sidohus
    Sidohus

Allerum

Mjöhultsvägen 142

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.