Bodal, Ornö

Bodalsberget 308

Såld
  • 4 rum
  • 52 kvm
  • Fritidshus

Rart paradis på Bodalsberget på Ornö

Välkomna till denna trevliga och välplanerade stuga som är högt placerad i gles tallskog på otroligt vackra Ornö! Här är det gott att vara med öppna glasdörrar ut mot härlig solig altan utan insyn. Här finns dessutom ett fint gästhus med egen veranda och en bod med utedass. Solig naturtomt med både tallar, vacker berghäll och plan trädgård med plats för odling om man så önskar. Nära Mörbyfjärdens sköna bad med simskola och andra aktiviteter och båtplats går att få.

Husen är välskötta med enkel och rejäl standard. Fastigheten är ansluten till samfällighetens vatten och avloppsnät och har åtetruntvatten och vattentoalett. Läs mer på morbyfjarden.se.

Huvudhuset har en gemytlig storstuga med härligt ljusinsläpp och glasdörrar mot trädäcket i söder. Plats för både stor matplats och vardagsrumsmöbler för mysiga kvällar när det är ruggigt ute. Praktiskt och charmigt parallellkök med originalinredning. Tre bra sovrum finns här varav ett lite större. Ljust toalettrum med wc, handfat och dusch. Trevlig och praktisk hall som nås från den klassiska förstukvisten under tak, har plats för både förvaring och avhängning.

Tomten är lättskött med stor del natur och gles tallskog med massor av eget blåbärsris! Planare del finns och ger möjlighet till trädgård och gräsmatta , trevligt omgärdad av de tre husen. Här befinner vi oss i slutet av vägslingan uppe på berget och i lugn och ro. Man tar gärna smitvägen genom skogen till badet nere i bodalsviken och tar en tur ut till badön utanför. Det går en mysig promenadväg utmed vattnet.

Båtplats finns att tillgå: Samfälligheten förvaltar ca 250 båtplatser. De fördelas till medlemmarna efter tillgång och efterfrågan. Observera att båtplatsen inte följer med fastigheten dvs vid en försäljning av en fastighet förverkas båtplatsen. Normalt ges möjlighet för högst två båtplatser per fastighet.

I området finns det fullt med aktiviteter såsom simskola, seglarskola och midsommarfirande. Bli medlem i MIF - Mörbyfjärdens Idrottsförening! Läs mer på morbyfjarden.se/mif.

Fastighetsägare är obligatorisk medlemmar i både Mörbyfjärdens samfällighetsförening och Ornöfärjans samfällighetsförening. Samfällighetens webbsida rekommenderas varmt: morbyfjarden.se. Här finns också mycket spännande och intressant historik att läsa om Mörbyfjärden och Ornö.

Välkommen till ett litet paradis.

Mer om mäklarna