Sätra, Hällestad, Hällestad

Sörskatevägen 89

Såld
  • 1 rum
  • 35 kvm
  • Fritidshus

"Timmertorpsidyll i naturskönt område!"

Drömmer du om en sommarstuga att åka till för att komma bort och få lite lugn och ro? Ett gulligt litet torp i falurött med vita snickerier kanske? Då har du hittat rätt. Efter en tur på slingrig liten skogsväg ligger det - Skåpet. För att förstå vad som menas kommer här en kort historia om fastigheten.

Bland de grönskande träden stod en gång ett hus som kallades Skåpet, sin titel tacksamt mottagen från den intilliggande Skåpgölen. Under denna tid nyttjades huset som ett permanentboende med åtta barn i familjen. Mot slutet av 1960-talet, när skuggorna blev längre och tiden krävde förändring, stod Skåpet inför sitt öde. Med varsam hand och respekt för det som hade varit, revs Skåpet ner. I dess ställe reste sig ett nytt torp, vars timmer en gång klingat i Dalarnas skogar. Rykten säger att även nuvarande hus namngivits Skåpet som en hyllning till sin föregångare.

Här bor du med en stor dos charm: bevarade plankgolv, öppen spis, klassiskt utedass och rejäla timmerväggar. Stor natur/skogstomt med generösa gräsmatteytor och goda odlingsmöjligheter för dig med gröna fingrar. Här bor du dessutom med närhet härliga skogsmiljöer och badplats. Vattenkälla via grävd brunn som använts för bevattning, diskning/kokning men vattenkvaliteten oklar. El via elverk samt via solcellsanläggning.

Torpet är förtjusande beläget, bara en kort bilfärd från det charmiga samhället Hällestad. Här finner man allt man kan behöva för vardagen - där det finns skola (F-6), närlivs, bensinmack, pizzeria och kyrka m.m. För ytterligare bekvämlighet och större utbud ligger Finspång bara en kvarts bilresa bort och Norrköping 45 minuter.

Säljaren berättar:
"Det bästa med torpet är närheten till naturen. En plats för oss där vi finner lugn och ro. Ett ställe att ladda om batterierna, koppla bort vardagen och njuta av det enkla som naturen runt omkring ger. Plocka de första vitsipporna på våren och njuta av solens första värmande strålar.

Om sommaren brukar vi fira midsommar här, plocka sommarkantareller eller gå till badplatsen en bit bort och ta ett kvällsdopp. Hösten är en av de bästa säsongerna när vi är ute i skogarna runt omkring och plockar svamp. Att komma hem och värma sig framför den öppna spisen är en absolut mysfaktor.

På vintern brukar vi åka skidor i Grosvad och avsluta med att åka till torpet. Då njuter vi av eldplatsen utomhus, grillar korv och dricker varm choklad. Bättre än så blir det inte en solig vinterdag."

Välkommen hem!

Mer om mäklarna