Rådmansö, Gräddö

Västanvik Tjädervägen 8

  • 4 rum
  • 73 + 3 kvm
  • Fritidshus
Högstbjudande 2 595 000 kr

Värdesätter du lugn och ro samt en privatsfär, är detta hus för dig.

Välkommen till Västanvik och Tjäderstigen 8. Detta fina vinkelhuset är beläget på en vacker skogstomt utan insyn, Här finns en Trollskog/stig och lekstuga för barnen.
På tomten finns ett stort träddäck lämpligt för exempelvis större fester. Tomten är magisk och inringas av träd och vegetation, vilket skapar en enhet med naturen och avskildhet. Här kan du lyssna på fåglarna och beundra de vackra björkarna. På tomten finns akaciablommor som doftar underbart och blommar två gånger per år, vår och sommar.
På framsidan av huset finns en trevlig uteplats. Här är det trevligt att inta frukosten i morgonsolen omgiven av syrenbuskar. Den stora altanen i väster är perfekt för äta middag på sommarkvällarna i en avslappnad miljö med naturen inpå knuten och njuta av solnedgången. Cirka 600 m från fastigheten finns föreningens gemensamhetsanläggning med bl.a. pool (26 grader). För den som fördrar att bada i en insjö är det cirka 400 m till den vackra sjön Tillsmaren. Lötaviken är belägen cirka 2,5 km här finns en fin badplats, soldäck, grillplats och det går att fiska abborre i viken samt njuta av otroliga solnedgångar.
. .

Husets standard och planlösning.
När ni kommer in i huset möts in av välkomnande hall med gott om förvaring. Till vänster om hallen finns sovrumsavdelningen. Här finns två sovrum som rymmer enkelsängar och ett större sovrum med plats för en dubbelsäng. I denna del finns även badrummet utrustat med duschhörna, handfat, tvättmaskin och wc. Innanför badrummet finns en bastu som i dagsläget används till förvaring. Till höger om hallen finns ett stort kök med plats för ett större matbord. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kombinerad kyl och frys. Från köket finns utgång till en uteplats med morgonsol. Innanför köket finns ett generöst vardagsrum med fönster i tre väderstreck och plats för både matsalsbord och soffgrupp. Vardagsrummet har en värmande braskamin och är öppet till nock, vilket skapar en enastående rymd. Från vardagsrummet är det utgång till en stor altan som delvis är under tak.
Den finaste känslan är att sätta sig på solaltanen och betrakta naturen. Här et är sol från kl. 12 och temperaturen är 3 -4 grader varmare än på andra ställen i närheten. Det finns ingen insyn på altanen, Blir det för varmt flyttar man till det stora soldäcket nära den lilla skogen. Altanen är en stor tillgång hela året. Ihop byggt med huset finns en praktisk carport.

Tomten
Den generösa tomten på 2 032 kvm består av gräsmatta och naturtomt. Den västra delen av tomten är slutande naturtomt och inrymmer en trollstig. På tomten finns flera fina växter och vegetation. Tomten lämpar sig för lek, spel, plantering och odling. På tomten finns en Älvskogen med dess olika platser som skapar djup lugn och ro. Det finns blåbär i den magiska lilla skogen på tomten. Huset är placerad på den östra sidan av tomten, vilket gör att baksidan av tomten blir ganska stor. Fastigheten är belägen inom detaljplanerat område se bifogad detaljplan under dokument. Utöver detta gäller vanliga regler Attefall (30 kvm + 15 kvm tillbyggnad på huvudbyggnaden) och Friggebod (15 kvm). När det gäller byggnation är det alltid säkras att kontrollera med kommunens byggnadsavdelning. Kommunalt vatten och avlopp är framdragit till tomtgränsen och anslutningsavgiften är betald, men är inte indragit i huset. Idag används föreningens sommarvatten och den egna borrade brunnen samt tvåkammarbrunn och sluten tank (3 kbm). Fiber är framdragen till tomtgränsen.

Samfälligheten
Västanvik Samfällighetsförening är en välskött samfällighetsföring. Föreningen består av drygt 450 fastigheter belägen cirka två mil öster om Norrtälje på Rådmansö. Samfälligheten har en centrumanläggning med klubbhus,, tennisbana, 25 meterspool och en barnpool samt disponerar två hamnanläggningar, en i Lötaviken som är en del av Infjärden och en i Vretaviken.
För ytterligare information hänvisas till föreningens hemsida https://vastanvik.se/

Närområdet
Närmaste livsmedelsaffär är ICA Gräddö cirka 7,2 km från huset. I Gräddö finns även en bensinstation, en pizzeria, ett trevligt bryggcafé, Kvarnuddens krog Thai-kiosk, vackra sandstränder, klippor, skola m.m. Cirka 6,5 km från fastigheten finns Rådmansö kyrka och skola (grundskola). Södersvik är beläget cirka 8,5 km från huset. Här finns det eftertraktade bageriet Rådmansö Bageributik som vunnit guld i Mathantverks-SM med sitt goda bröd och sina bakverk. Vid Lågarö finns även Skaparladan som erbjuder kurser i måleri. Ridderholms herrgård och naturreservat är beläget cirka 5 km från fastigheten med sina fina strövområden. Från Kapellskär (cirka 6 km från huset) kan hela familjen göra trevliga dagsturer med Ålandsfärjan. Om man vill upptäcka skärgården utan egen båt, finns det pass-båtar i Kapellskär som erbjuder turer i skärgården. Intill Kapellskärs camping finns ett flertal stränder i naturreservat.
Till Norrtälje är det endast cirka 2 mil och cirka 18 minuter med bil. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer tex: ICA, Coop, Willys, Lidl, restauranger, bensinstationer, byggvaruhandel, 4H-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, bio, museum, butiker m.m.I Norrtälje finns Societets parken och den nya hamnen med två höghus. Norrtälje erbjuder flertal evenemang under året bl.a American Car Show i Societets parken.
Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året runt på pendlingsavstånd till Stockholm (cirka 8 mil) och nära Norrtälje (2 mil) med sitt stora serviceutbud.
Ta chansen att förgylla tillvaron med ett paradis i rofylld Roslagsmiljö.

Varmt välkommen på visning, kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand vid frågor.

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Planritning

Rådmansö, Gräddö

Västanvik Tjädervägen 8

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.