Östermalm / Nedre Gärdet, Stockholm

Skeppargatan 73, 6tr

Såld
  • 5 rum
  • 118 kvm
  • Bostadsrätt

Högst upp. Optimalt planerad 5:a med hörnläge. Renoveringsbehov. Inglasad balkong i sydost. 4 sovrum

En renoveringsdröm med ett härligt hörnläge högst upp i fastigheten. Trevlig social yta med glasade dubbeldörrar mellan kök och vardagsrum. Inglasad balkong. 4 rymliga sovrum. 2 klädkammare. Stort badrum och gäst-wc. Välskött stambytt fastighet med garage. Trivsamt lugnt läge nära Fältöversten.

Välplanerad 5:a högst upp i huset och ett fritt, trevligt hörnläge med fönster i två väderstreck. Toppen med 4 rymliga sovrum. Det perfekta boendet för en stor familj. Stor potential att bli ett riktigt drömboende. Lägenheten har ett genomgående renoveringsbehov förutom badrum och gäst-wc som stambyttes under åren 2018-2020. Vardagsrum och kök i anslutning till varandra avskilda med glasinfattade dubbeldörrar. Utgång till den inglasade balkongen från matplatsen i köket. Balkongen ligger i sydost och har trivsam utsikt mot grönskande gator och de äldre grannfastigheterna. Bra förvaringsmöjligheter i två rymliga klädkammare. Stort badrum och en separat gäst-wc.

Bra och stabil förening med en vacker grönskande innergård. Brf Kasernberget är en äkta förening som omfattar 203 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 13 affärs- och kontorslokaler samt 1 förskola. Garage finns med 185 garageplatser. Fastigheten byggdes 1974.

Det är nära till Östermalm och Djurgården med dess stora utbud av såväl restauranger, caféer, butiker, idrottsplatser, lekplatser, parker och grönområden. I området finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium. Från Stadions eller Karlaplans tunnelbanestation tar det 5 minuter till T-centralen.
Gränsen mot Östermalm utgörs av Valhallavägen samt i en linje norr om Filmhuset och vidare öster om kvarteret Kompaniet vid Gärdesgatan. Lidingövägen bildar gräns mot Norra Djurgården och Hjorthagen. Gränsens mot Djurgården går i Djurgårdsbrunnsviken och Djurgårdsbrunnskanalen. Den består dels av ett tättbebyggt område, dels av ett stort huvudsakligen gräsbevuxet område med inslag av skog som är en del av Nationalstadsparken. Stadsdelen Gärdet bildades 1926 genom en delning av stadsdelen Östermalm.
Inom stadsdelen finns ett flertal offentliga byggnader och institutioner, bland annat Kaknästornet, Musikhögskolan, Sjöhistoriska museet, Tekniska Museet, Etnografiska museet, Försvarets materielverk, Svenska Filminstitutet, överbefälhavaren, Krigsarkivet, Svea livgarde och Försvarshögskolan, Frihamnen, Värtahamnen med flera.

Mer om mäklarna