Kungsholmen - Fridhemsplan, Stockholm

Fridhemsgatan 29C

Såld
  • 1 rum
  • 38 kvm
  • Bostadsrätt

Sekelskiftesdröm med balkong mot prunkande innergård - ett stenkast från Fridhemsplan!

Välkommen till denna charmiga och ljusa etta i ett vackert gårdshus på centrala Kungsholmen i stabil förening som ger dig en fantastisk kombination av historisk charm och modern bekvämlighet. Här får du stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus och sociala ytor som påminner om större lägenheter. Njut av en välplanerad sekelskiftesetta från 1903 med ett ordentligt kök, ett mysigt sovloft och en solig balkong i söderläge med utsikt över innergårdens prunkande grönska och kullersten.

Sekelskiftescharmen balanseras med moderna bekvämligheter och gör lägenheten till en riktig dröm. Fylld med tidstypiska detaljer som minner om en svunnen tid. Njut av takhöjden, vacker stuckatur, takrosett, breda fönsternischer, ljuvliga pardörrar av glas och ett fantastiskt trägolv. Väggar och tak har restaurerats och målats om under 2022 med stor omsorg för att bevara de historiska inslag som finns här. Lägenheten utrustades även med en ny säkerhetsdörr 2022.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum delas av med en semiköksö, socialt men med tydlig fördelning av rum. Köket är renoverat med respekt för originaldetaljerna och utrustat med en exklusiv spis från det italienska märket Ilve. Köksön fungerar både som matbord och extra arbetsyta, perfekt för kulinariska äventyr. Den dimbara belysningen ovanför är både praktisk och stämningshöjande. De höga köksskåpen ger gott om förvaring tillsammans med det vackra välbevarade serveringsskåpet.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och lättmöblerat. Den öppna lösningen mot köket och balkongen utanför skapar mycket rymd och social yta. De vackra pardörrarna leder ut till den soliga balkongen som bjuder på en grönskande utsikt över föreningens gård - din privata oas!

Sovloftet är avskilt och erbjuder en mysig miljö med ett pittoreskt fönster och praktiska hyllor längs kortsidorna. Här sover du bekvämt i en 120 cm bred säng. Lägenheten disponeras just nu som ett rum och kök med sovloft men går att bygga om, till exempel har en likadan lägenhet i föreningen rivit klädkammaren och byggt till ett sovrum. Kontakta gärna mäklaren för inspirationsbilder.

Badrummet är smart planerat med god förvaring och egen tvättmaskin - allt för en enklare vardag. En generös duschdel, vitkaklade väggar, öppna hyllplan och en ljus matta på golvet gör badrummet luftigt och fräscht. Föreningen har även en fullt utrustad tvättstuga i samma hus med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel, allt från 2015.

Lägenheten erbjuder även bra förvaringsmöjligheter med ett städskåp och en rymlig klädkammare med full takhöjd. Till bostaden hör även ett externt förråd i samma hus.

Denna lägenhet är en unik möjlighet för dig som söker ett hem med karaktär och funktionalitet på en perfekt adress. Runt hörnet ligger bland annat flera matbutiker, restauranger, grönområden och badplatser. Med Fridhemsplan, Västermalmsgallerian och alla kommunikationsmöjligheter i närheten av hemmet har vardagen aldrig varit mer bekväm och lättillgänglig.

Välkommen att uppleva denna sekelskiftesdröm!

Nyfiken på att veta mer? - Kontakta mäklare Paola för mer information

Mer om mäklarna