Välkommen till Ankarsrumsgatan 53

Spånga Solhem, Spånga

Ankarsrumsgatan 53, 16350 Spånga

Såld
  • 5 rum
  • 156 kvm
  • Parhus

SÄLLSYNT PARHUS MED GARAGE I BULLERBYN!

Barnvänligt, lummigt och insynsskyddat! Engelskt parhus med fantastisk trädgårdstomt, garage med plats för en bil och uppställningsplats för två till, det blir inte bättre än så här! Det vackra engelska parhuset har en bostadsyta om hela 156 välplanerade kvadratmeter fördelade på tre plan. Bostaden är perfekt för stor familj då befintliga 3 sovrum är riktigt rymliga. Om det inredda vindsplanet delas så skapas hela 5 riktigt rymliga sovrum i bostaden. Två helkaklade badrum, det ena med dusch och det andra med barnfamiljens efterlängtade badkar. Till bostaden hör eget garage och laddbox där debitering sker på husets elräkning.

ENTRÉPLANET HAR HÖGT I TAK, PARKETTGOLV OCH GENOMGÅENDE VATTENBUREN GOLVVÄRME. Välkomnande kapprum med generös avhängningsyta i platsbyggd garderobslösning. I det rymliga och lättarbetade familjeköket finns utrymme för matbord med plats för 8-10 personer till middag. Det lättmöblerade vardagsrummet har stora fönster och utgång till lummig och insynsskyddad trädgårdstomt. På planet finns även ett helkaklat badrum med wc, tvättställ och dusch samt en välplanerad tvättstuga med praktisk placering just intill köket. Från tvättstugan når man även hemmets groventré som finns precis intill garaget.

MELLANPLANET RYMMER TRE FINA SOVRUM. På mellanplanet finns tre av bostadens rymliga sovrum och en rymlig möblerbar hall, perfekt som en extra häng-yta eller hemmakontoret! Här finns även ett helkaklat badrum inrett med tvättställ, badrumsskåp, wc och det efterlängtade badkaret.

DET UNDERBARA VINDSPLANET MED RYGGÅSTAK. Står biorummet, hemmagymmet eller pyssel- och hobbyrummet på familjens gemensamma önskelista så är det ytan på detta plan du söker, här behöver du inte välja, allt får plats! Rummet har ryggåstak, takkupor i två väderstreck samt gavelfönster vilket ger en fantastisk rymd till rummet. Här finns två rymliga förrådsutrymmen samt förvaringsskåp, har man behov av flera rum så delas planet med enkelhet av till ytterligare ett rum!

ÖVRIGT. Bostaden innehar fina materialval och har många detaljer som ger dess ägare extra guldkant i vardagen, ett litet axplock: entréplanets extra takhöjd, genomgående vattenburen golvvärme på entréplan, genomgående ekparkett i bostadsrum, stora fönster som ger underbart ljusinsläpp, genomgående rymliga rum samt ryggåstak på vindsplan, eget garage med laddbox samt uppställningsplats för ytterligare två bilar.
Under sommarhalvåret är trädgårdens lummiga grönska och generösa uteplats de självklara valen för goda grillmiddagar eller avkopplande vila i hängmattan.
Entrésidan är platsen för soldyrkaren, här strålar solen länge! På den insynsskyddade trädgårdssidan där solen skiner från tidig morgon njuter man gärna av dagens första kopp kaffe i strålande sol! På altanen spenderas även sena grillkvällar i värmande sommarbris. Här finns gott om plats för relax i hängmattan och barnens lek på studsmattan. Sann Bullerbykänsla präglar området där massor av små kamrater bor i kringliggande hus. På kort promenadavstånd finns både förskola och flera skolor. Det är även kort promenadavstånd till Spånga Torg med butiker, restauranger och fantastiska kommunikationer. Välkommen till Ankarsrumsgatan 53!

MYSIGT PÅ TOMTEN:
- Uppvuxen trädgårdstomt med stensatt uteplats på lummig, lättskött entrésida och ett mycket generöst trädäck i på den lummiga insynsskyddade trädgårdssidan.
- Trädäcket på trädgårdssidan inspirerar till mysiga mingelkalas och sköna sena sommarkvällar i värmande sommarbris, här lyser även solen fram till lunch.
- Till tomtens vackra utbud kan nämnas: pilbuskar, plantering med murgröna och prydnadsgräs. I odlingslåda kan de egna favoriterna planteras.
- Gott i paj eller att äta naturellt är goda vinbär samt djupröda körsbär.
- På silverpäronträdet växer päron.
- Tomtens egna gräsytor är perfekta för familjens yngsta, då man har blivit lite större så finns föreningens elipsformade gård på andra sidan gatan.
- Bullerbykänslan speglar området och i flertalet hus bor små lekglada barn. Den naturliga samlingsplatsen för områdets yngre familjemedlemmar med spring i benen är föreningens gård, här roar man sig kungligt på gårdens plana gräsytor och på lekplatsen med sandlåda, gungbräda och den nytillkomna lekbilen.

BOSTADENS MERVÄRDEN:
- Sällan till salu!
- Garage som rymmer mycket!
- Insynsskyddad och alldeles ljuvlig tomt.
- Trädgårdens mycket generösa trädäck ger utrymme för mingelkalas och sköna sena sommarkvällar i den lummiga grönskan. Den stora markisen ger mysig rumskänsla.
- Golvvärme i hela entréplanet (vattenburen) och i badrummet på mellanplan (elslingor).
- Vattenburna radiatorer på mellanplan, elradiatorer på vindsplan.
- Tvättstugan är praktiskt placerad i anslutning till kök. Här finns väggmonterade torkställningar, arbetsbänk och gott om förvaringsmöjligheter.
- Groventré till tvättstuga är praktiskt när barnen lekt i snön eller leran, precis intill finns även access till garaget.
- Två helkaklade våtrum med dusch och det ena med det efterlängtade badkaret.
- Tre rymliga sovrum samt generös möblerbar hall med fint ljusinsläpp på mellanplan.
- Ett underbart vindsrum med takkupor samt gavelfönster ger ljusinsläpp från tre väderstreck. Ryggåstak ger fantastisk rymd. Här finns även två rymliga förrådsutrymmen som ger goda förvaringsmöjligheter.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR PÅ ANKARSRUMSGATAN 53:
2002-2003 - bostadsrättsföreningens fina radhuslängor samt kedjehus färdigställs, detta hus var ett av visningshusen och var inflyttningsklart år 2004
2004 - Inredning vindsplan.
2017 - Byte av tvättmaskin.
2018 - Byte av diskmaskin.
2020 - Byte av spishäll.
2021 - Byte av kyl och frys.
2022 - Byte av värmepump.

LITE OM NÄROMRÅDET:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek.
- I närområdet finns ett flertal lekplatser, dels för de mindre barnen dels för de lite större. Fornminnesparken på kort gångavstånd är en självklar plats för de yngre, se mer på http://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=ad4e799b4b144569abf7a67fce327777
- På Spånga Torg, med gångavstånd om ca 10 minuter, finns matbutiker, flera restauranger, konditori, vårdcentral, flera frisörer, apotek och en mycket uppskattad specialbutik: Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december. På torget ligger även SkandiaMäklarnas butik, välkommen in för ett samtal och en kopp kaffe!
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby Centrum med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.
- Också Barkarby, med IKEA bland många butiker, ligger på kort bilavstånd.
- På andra sidan Avestagatan ligger ett Fitness 24 Seven, ett gym med maximal flexibilitet!

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FINNS PÅ MYCKET NÄRA AVSTÅND:
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Solhemsängens skola går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 4.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 6.
- På Spånga grundskola går barnen från årskurs 7 till och med årskurs 9, här bedrivs även spetsutbildning i matematik, kemi, fysik och biologi.
- Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
- Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på kort promenadavstånd.

KOMMUNIKATIONER:
På Spånga Torg finns pendeltågsstation.
Spånga station ligger två stationer från Odenplan, resvägen är ca 11 minuter. Till Stockholms Central reser man på endast 14 minuter.

Det är kort promenadavstånd till ett flertal bussar:
Buss 517 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Kistaområdet.
Buss 157 från Avestagatan - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.
Buss 116 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 119/512 - från Sörgårdsvägen trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 117 - från Spånga Torg - Brommaplan (med T-bana). Buss 112 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - från Spånga Torg trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).

Mer om mäklarna