Gamla Råsunda, Solna

Tottvägen 5B

Såld
  • 2 rum
  • 68 kvm
  • Bostadsrätt

Gamla Råsundas bästa 2:a med balkong i sydväst & fungerande eldstad.

Med stolthet presenteras inom kort denna otroliga lägenhet på anrika Tottvägen. En adress full av historia, där såväl pampiga villor som lägenheter från förra seklet går varandra om lott. Tre trappor upp ovanför en Råsundas mest välbesökta bagerier, Du Bon Pain, saluförs snart en 2:a om 68 väldisponerade kvadratmetrar.

Lägenheten håller genomgående absolut högsta standard och har genomgått en totalrenovering. Med sina totalt 13 fönster i två väderstreck erbjuds här ett rymligt och soldränkt boende utan insyn. Åtta av dessa fönster vetter i sydväst mot den grönskande, lugna och pittoreska Slottsparken. Det är även åt denna park som den rymliga balkongen vetter där stort möblemang ryms och odlingar kommer frodas.

Kök och vardagsrum är i öppen planlösning mot varandra och skapar en härlig, social planlösning samtidigt som vardera del har en naturlig plats och avgränsning. Det stilrent renoverade köket stoltserar med en praktisk köksö såväl som en fullständig maskinpark, bland annat med vinkyl. Den härliga köksön är en naturlig plats för gäster medan matlagning äger rum och förutom arbetsyta och förvaring har köksön även spishällen med den inbyggda fläkten med s.k. downdraft. Bänkskiva av vacker kalksten och vitvaror från Samsung & Franke. Vardagsrummet ger plats för stort matbord för 8 personer, stor soffa och övrigt möblemang om så önskas. Här återfinns också den fungerande eldstaden, tilltänkt placerat i ett hörn.

Sovrummet nås genom ett par vackra dubbeldörrar och är något utöver det vanliga. Här ryms dubbelsäng 180cm med nattduksbord om så önskas och rummet är idag försett med tre platsbyggda garderober samt plats för ett skrivbord där utsikt ges mot Slottsparken och Råsunda Slott, inspirerat av Gripsholms slott. Från sovrummet nås det egna, lyxiga badrummet där golv och väggar pryds av stora granitkeramikplattor från Marazzi i kalkstensutförande. Detta bryts vackert av mot inredning i trä, vitt och svarta detaljer. Här finns golvvärme, duschhörna med takdusch, unidrain avlopp mot vägg, vikbara glasdörrar, väggdhängd WC, handfat i kommod med ovanhängande spegelskåp samt en tvättmaskin från Samsung, även förberett för torktumlare. Stort fönster för naturligt ljusinsläpp.

Praktiskt belägen gästtoalett i lägenhetens hall. Utöver toalett så är hallen även försedd med superb förvaring bakom skjutdörrsgarderober samt plats för skor och jackor vid hatthylla. Redan första klivet in bakom säkerhetsdörren ger en försmak på det fantastiska ljusinsläpp och härliga rymd som lägenheten erbjuder.

Genomgående håller lägenheten absolut högsta standard och Plejd-belysning är installerad i alla rum. Detta är verkligen ett boende utöver det vanliga sett till läge och standard. För information om visning ombes kontakta ansvarig fastighetsmäklare Robert Sundström.

FÖRENING
BRF Borgen 1 är en äkta, stabil förening som äger marken och består av nio lägenheter, tre parkeringsplatser samt en lokal som hyrs ut till ett Solnas kanske mest kända bageri Du Bon Pain som dagligen bakar färskt bröd och bakelser. Som medlem i föreningen får ni nyttja tvättstuga, eget förråd på bottenvåningen och cykelrum/barnvagnsrum. Föreningen diskuterar ombyggnation av vinden till lägenheter samt att installera en hiss i fastigheten. Om detta blir till verklighet så kommer föreningens redan befintliga skulder att minimeras samt ökad bekvämlighet i föreningen med hiss. Det finns inga tagna beslut över varken vind eller hiss i dagsläget.

OMRÅDE
Välkommen till Råsunda och denna del som ger er alla möjligheter när det kommer till såväl kommunikationer som söndagsnöjen. Här bor ni med närhet till allt ni kan tänka er och mer därtill. Läget kan beskrivas som helt perfekt för er som vill bo med direkt närhet till både grönområde och stadsliv. I närheten finns även fina promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön. Kommunikationsmässigt ligger Näckrosen tunnelbanestation en kort promenad från bostaden och buss 515 som går in till Odenplan nås på ett par minuter. Solna Centrum med 120 butiker, restauranger och serviceinrättningar ligger cirka 10 minuter bort och härifrån går såväl tunnelbana som bussar och tvärbana. Solna Station, även det en kort bit bort, tar er in till Odenplan på cirka 5 minuter samt Arlanda på cirka 30 minuter. så ligger Solna station med pendeltåg och tvärbana ca 10 minuter promenadväg bort. Med pendeltåget tar ni er in till Odenplan på ca 5 minuter och till Arlanda på ca 30 minuter. 2 minuter bort finns busshållsplats och buss 515 som tar er direkt in till Odenplan. Vill ni hellre nå T-banan vid Solna centrum eller Näckrosen är det också bara en kort promenad bort. Nära finns även Stråket, som stoltserar med läcker sekelskiftesarkitektur samt mysiga restauranger, caféer och butiker. Sist men inte minst nås Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia på under 10 minuter till fots. I denna galleria stillar man både hunger och shoppingsug i över 200 butiker samt restauranger och caféer med mat från alla världens hörn. Som grädden på moset så ligger det populära caféet Du Bon Pain i samma hus.

Mer om mäklarna