Väster, Nyköping

Fruängsgatan 5 A

  • 6 rum
  • 210 kvm
  • Bostadsrätt
Högstbjudande 5 750 000 kr
Månadsavgift: 11 764 kr/mån

Exklusiv Sekelskiftesvåning på Fruängsgatan ? Ett Unikt Hem i Historisk Miljö

Exklusiv Sekelskiftesvåning på Fruängsgatan ? Ett Unikt Hem i Historisk Miljö

Upptäck en sällsynt möjlighet att förvärva en av Nyköpings mest exklusiva bostäder. Belägen en trappa upp i ett majestätiskt sekelskifteshus på anrika Fruängsgatan, breder denna eleganta våning ut sig över imponerande 210 kvadratmeter. Här möts ni av en representativ och unik bostad där tidlös skönhet och historisk charm smälter samman i en miljö som är långt utöver det vanliga.

Med rum i fil, suverän takhöjd, välbevarad stuckatur, parspegeldörrar och djupa fönsternischer erbjuder denna våning en storslagen atmosfär. Höga fönster badar rummen i naturligt ljus, och två balkonger ger möjlighet att njuta av både stadsliv och lugn innergårdsidyll. Våningens planlösning är i stort sett original från byggnadsåret, och de renoveringar som har gjorts genom åren har utförts med största respekt för de unika detaljerna och den historiska integriteten. Det exklusiva köket är t.ex platsbyggt och handmålat med linoljefärg för denna rätta känslan skull med en maskinpark från Smeg med bl.a ång-ugn och vinkyl.

Ett av sovrummen har en privat balkong som vetter mot en fridfull innergård med fruktträd, medan vardagsrummet sirligt utformade gjutjärnsbalkong bjuder på en fin utsikt över Nyköpings mest eftertraktade gata. Denna bostad har varit ett älskat hem under många år, och det känns i varje vrå ? atmosfären är helt enkelt magisk.

Läget är lika imponerande som bostaden själv. Fruängsgatan erbjuder ett angenämt utbud av charmiga kaféer, utsökta restauranger och butiker, allt inom bekvämt promenadavstånd. Med bara några raska steg från porten når du dessutom resecentrum, där pendlingsavståndet till Stockholm eller Linköping är cirka en timme ? perfekt för den som söker både ett liv i en historisk miljö och en smidig vardag.

Historisk Anknytning
Denna fastighet har också en anmärkningsvärd historia ? den världsberömda barn- och ungdomsförfattaren Maria Gripe bodde här under större delen av sitt liv. Hon gav ut trettioåtta böcker, översatta till tjugonio språk.

En Oslagbar Möjlighet
Detta är utan tvekan en av de mest attraktiva lägenheterna på marknaden, en bostad för den som söker något alldeles extra. Välkommen på visning ? detta är en chans du inte vill missa!

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information.

Till intresseanmälan

Mäklare

Bostadsfakta

Bilder

Väster, Nyköping

Fruängsgatan 5 A

Karta

Mer om mäklarna

Intresserad? Gör en intresseanmälan!

Ikon: Tack för din bokning!

Tack för din intresseanmälan!
Mäklaren hör av sig så snart som möjligt.