Aspudden, Hägersten

Sigfridsvägen 13

Såld
  • 2 rum
  • 54 kvm
  • Bostadsrätt

Hänförande utsikt över aspuddens takåsar!

Upptäck denna charmiga tvåa på 54 kvm, belägen på andra våningen i ett funkishus med fantastisk utsikt. Lägenheten ligger på en höjd och erbjuder en avkopplande miljö med vidsträckta vyer över grönska och takåsar. Den sydvästvända balkongen är perfekt för att njuta av soliga dagar och vackra solnedgångar. Lägenhetens gavelplacering ger ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck, vilket skapar en ljus och inbjudande atmosfär.

Lägenheten är mycket välplanerad med ett rymligt kök med bevarade originaldetaljer, vilket gör matlagning till en fröjd. Köket har även en matplats. Det generösa allrummet erbjuder gott om utrymme för både vardagsrumsmöbler och eventuell kontorsplats. Härifrån nås också balkongen. Den rymliga hallen erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter och kan enkelt omvandlas till en klädkammare. Lägenheten är i gott skick med ett stambytt badrum och flera vackra originaldetaljer från byggåret, vilket ger bostaden en unik karaktär.

Föreningsinformation
BRF Spillkråkan 3 är en stabil och välskött bostadsrättsförening med låg belåning. Föreningen består av två flerbostadshus med totalt 29 lägenheter, varav 26 är upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Det finns även en hyreslokal om 51 kvm. Föreningens ekonomiska styrka framgår av lånen som uppgår till 5023 kr per kvm bostadsrättsarea enligt årsredovisningen 2022. De tre hyresrätterna utgör en dold tillgång som kan ge betydande intäkter vid framtida försäljningar.

Fastigheten, uppförd mellan 1948 och 1950, är ritad av arkitekt Curt Laudon och ligger i ett högt och naturskönt läge vid en återvändsgata. Byggnaderna har tre våningar och är fasadputsade i en röd nyans, vilket bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende.

Föreningen erbjuder ett flertal faciliteter för medlemmarna. Här finns en gemensam tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel samt ett torkrum. I anslutning till tvättstugan finns ett gästrum som boende vanligtvis kan hyra för långväga gäster. Dessutom finns cykel- och barnvagnsförvaring att tillgå. Runt huset sträcker sig ett trivsamt grönområde med utemöbler och grillmöjligheter, perfekt för sociala sammankomster och avkoppling.

BRF Spillkråkan 3 erbjuder en attraktiv kombination av lugn och närhet till stadens bekvämligheter, vilket gör det till ett utmärkt val för den som söker ett trivsamt och välskött boende i Aspudden.

Föreningen erbjuder 20 parkeringsplatser tillgängliga för medlemmarna, till en kostnad av 500 kr per månad. Dessa platser delas med två andra bostadsrättsföreningar och för närvarande finns en väntelista. Alternativt finns boendeparkering på gatorna i området; för mer information, vänligen besök Stockholm Stads hemsida.

Områdesinformation
Aspudden är ett idylliskt och familjärt område som kombinerar närheten till stadens puls med lugnet från natursköna omgivningar. Endast tre minuter från tunnelbanan och Aspuddens mysiga centrum, har du snabb access till både serviceutbud och rekreation. Grönområden, badplatser vid Vinterviken och Örnsbergs klippbad samt promenad- och joggingstråk finns nära till hands. I närheten finner du även Hornstulls rika utbud av barer och restauranger samt Liljeholmens shoppingcenter.

Aspudden erbjuder en småstadskänsla med sina charmiga caféer, restauranger och butiker. Dessutom är området omgivet av andra mysiga stadsdelar som Midsommarkransen, Gröndal och Mälarhöjden. För de sportintresserade finns padelbanor, tennisbanor och ett stort utegym i närheten. Vintervikens trädgårdscafé är en härlig plats att besöka under sommarhalvåret.

Mer om mäklarna