Aspudden, Hägersten

Fastlagsvägen 40

Såld
  • 4 rum
  • 104 kvm
  • Bostadsrätt

Välplanerad & rymlig 4:a! Magisk utsikt med solig balkong i lågt belånad BRF. Möjlig uthyrningsdel!

Varmt välkomna till denna rymliga familjefyra på populära Fastlagsvägen! Bostaden är genomgående rymlig med stora rum och fönster i flera väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och bidrar till en känsla av rymd oavsett årstid. Dessutom mycket vackra vyer, fantastisk utsikt. Här har du möjlighet att förvärva en unik bostad med dubbla ingångar som ger en möjlig uthyrningsdel (med egen igång) vilket ger stor flexibilitet till dig som bor i lägenheten. Den möjliga uthyrningsdelen är en 1:a med egen ingång och badrum. Tidigare hade man ett pentry, vilket man kan återställa om man så önskar. Om ytan inte behövs för dig just nu, kan den separata lägenheten vid hyrning bidra till att du bor i princip gratis (eller väldigt billigt). Har du ett eget bolag eller hemmaverksamhet är även det ett strålande ändamål.

1:an har tidigare hyrts ut för ut för 8000kr/mån.
Det innebär:
Hyra: 8.000kr x 12mån=96 000kr/år.
Skatt: 30% av hyresintäkt 56 000kr = 16 800kr (40.000kr/år skattefri uthyrning av privatbostad).
Nettointäkt: 79 200kr/år (Hyresintäkt-skatt)
Månadsavgift för hela hushållet/år: 5333kr x 12mån = 63 996kr/år.
79 200kr-63 996kr =15 204kr kvar efter att avgift är betald för hela året.

Det är sällan en bostad som denna säljs här i området. Du erbjuds en mycket välplanerade 4:a med tre bra sovrum, dubbla badrum, kök och härliga umgängesytor som flyter samman. Lägenheten har förgyllts med både den rymliga balkongen och de otroliga vyerna, vilket gör att bostaden sticker ut ur mängden. Från balkongen kan du njuta av solen från lunchtid tills kvällning, och kommer få se de spektakulära solnedgångarna varje kväll. Här finns plats för cafébord, loungedel och plats för odlingar och grönska! Då huset är beläget på berget har du den lummiga grönskan runt om kring dig, men vida vyer framför dig. Denna underbara balkong flyter samman med köket som i sin tur öppnar upp mot vardagsrum. För sociala tillställningar med vänner och familj ryms alla och du kan dyka ut ett långbord för 20+ personer om man så önskar. Ett annat stort plus med denna lägenheten är det enorma rummet för förvaring. Här har du plats för hela familjens kläder och all annan möjlig förvaring.

Missa inte denna fantastiska lägenhet i sällsynt stabil BRF. Föreningen har sålt hyresrätter vilket har medfört att pengarna i föreningens kassa överstiger summan av föreningens lån. Utöver det finns det fortsatt 10 hyresrätter kvar i föreningen som är att de som ett dolt kapital. För bekvämlighet finns parkering, hiss, och en parklinkande gård med milsvid utsikt. Har du gäster på ingång kan du hyra övernattningslägenheten. Utöver egna tvättmöjligheter i lägenheten finns även gemensam tvättstuga att boka.

Här bor du lugnt och bekvämt med naturen och Mälarens glittrande vikar runt hörnet men med kort gångavstånd till stadens puls och olika t-banestationer att välja mellan. Området är barnvänligt med gott om skog och natur att utforska och leka i, samtidigt som det är avskilt från högt trafikerade gator, vilket ger en trygg och fridfull miljö att växa upp i. I närheten finns flera bra förskolor och skolor, till och med på promenadavstånd, bl.a. Fiberpennan och Midsommarkransens grundskola. På några minuter når du mysiga Aspudden med sin pittoreska bebyggelse från olika epoker som ger stadsdelen en alldeles unik arkitektonisk karaktär. Små lokala butiker, caféer och välbesökta restauranger samsas med grönområden och parker, vilket ger en levande och trivsam atmosfär. Lummiga Midsommarkransen blir som en förlängning av Aspudden där lokala småbutiker och konsthantverkare skapar en extra personlig känsla. Aspudden och Midsommarkransen har även varsin lokal biograf. Är man mer lagd åt det moderna finns Telefonplan alldeles om knuten. Där finns bl.a. ett klättercenter, trendiga restauranger, hyrkontor för egenföretagare och utmärkta kommunikationer. För den som har koll på kalendern går det även att shoppa loss på Konstfacks vår- och julmarknad . Sist men inte minst bör närheten till Örnbergets friluftsbad nämnas där entusiaster badar året runt med eller utan bastu.

Mer om mäklarna